Søk i denne bloggen

tirsdag 5. mai 2009

Twilight-feber


Evighetens kyss av Stephenie Meyer
.
Bella flytter inn til faren sin i den lille avsidesliggende småbyen Forks. Hun ser ikke særlig lyst på flyttingen, men føler seg tvunget siden hun ikke vil stå i veien for morens liv med sin nye kjæreste. Bella blir, til sin frustrasjon, oppvartet av flere gutter når hun begynner på skolen. De interesserer henne ikke. I kantina oppdager hun en gjeng som skiller seg ut. De vakre ungdommene i Cullen-familien holder seg for seg selv. Hvorfor stirrer en av dem, Edward, på henne som han skulle hatt lyst til å drepe henne? Og hvordan klarer han på en eller annen måte å forhindre at Bella blir påkjørt ute på parkeringsplassen? Bella skjønner først ingenting av Edwards merkelige oppførsel. Innimellom er han vennlig mot henne, mens han andre ganger ser ut til å ønske henne langt bort. Det som etterhvert blir klart for begge, er at de har en utrolig tiltrekningskraft på hverandre.
.
Bella oppdager etterhvert den skremmende sannheten om Edward Cullen. De vet begge to at de burde holde seg borte fra hverandre, ellers kan det få katastrofale følger. Men hvordan kan de klare det?
.
Etter at mange unge har vært innom for å låne (eller reservere) en av bøkene i Stephenie Meyers Twilight-serie, ble jeg nysgjerrig på bøkene. Jeg satte meg selv opp på venteliste på den første boka, Evighetens kyss. Når jeg endelig fikk den, tok det ikke mange dager å pløye gjennom de 475 sidene. Den var rett og slett kjempespennende! En nifs kjærlighetshistorie som virkelig anbefales!
.
Neste bok i serien heter Under en ny måne. Den tredje boka, Formørkelsen, kommer nå i mai, mens vi må vente til høsten før den fjerde boka blir utgitt på norsk. I stedet for å vente, kan du lese dem på engelsk!
.
Det er laget film med utgangspunkt i denne første boka: http://www.filmweb.no/kino/article166853.ece
.
.
Maria Røstad Flesjå, Klepp bibliotek


7 kommentarer:

 1. Hei der. Jeg har skrevet en anmeldelse av boka her:

  http://knirk.wordpress.com/2009/02/07/twilight/

  Og filmen her:

  http://knirk.wordpress.com/2009/03/08/twilight-filmen/

  SvarSlett
 2. Mai Lene Fløysvik Hæåk11. mai 2009 kl. 15:52

  Har tenkt å lese boka sjølv. Den ser så spennande ut. Eg har tenkt å låne den. Np gler eg meg berre til å lese den!

  SvarSlett
 3. Mai Lene Hæåk26. mai 2009 kl. 15:37

  Kjempekjekk bok. Og pløye seg gjennom dei 400 sidene går mykje raskare med denne boka. Du berre må lese meir uansett.
  her er det humor og spenning.

  SvarSlett
 4. Etter tips fra Maris mørke hjørne (http://marismorkehjorne.blogspot.com/2009/05/modern-faerie-tales.html)leste jeg Tiendeoffer av Holly Black. Den kan passe for de som likte Twilight. Den er mindre prippen, har underjordiske istedenfor vampyrer, men guten i kjærlighetshistorien er minst like kjekk. Ja, og det er jenta som har en hemmelighet. Les den, den var bra!
  Bjørn Veen, Gjesdal folkebibliotek

  SvarSlett
 5. hei.
  Dette er berre verdas beste bøker. Dei kan tolkasr som betre enn Harry potter. Berre les dei så finn du ut meir!!!

  SvarSlett
 6. eg har lese alle bøkene i Twilight sagaen.
  den er absolutt til å anbefale!!
  stepheny meier er eit geni.

  SvarSlett
 7. Elsker filmene! vurderer å lese bøkene også!

  SvarSlett