Søk i denne bloggen

lørdag 4. juli 2009

39 spor


The 39 clues bok 1: Knokkellabyrinten av Rick Riordan

Av og til har du bare lyst å bli underholdt. Da er denne boken perfekt! Her er mange hemmeligheter. Det er mange sleipe, grådige og onde familiemedlemmer. Det er overraskelser, livsfarlige situasjoner og ikke minst mange gåter.

Grace Cahill dør. Den store Cahill-slekten møtes i begravelsen, de fleste for å få del i en enorm arv. De foreldreløse søsknene Amy (14) og Dan (11) Cahill er nok de eneste som virkelig savner sin mormor. Da advokaten presenterer testamentet blir de som arver gitt et valg. Enten å ta en sjekk million dollar eller få et spor i en skattejakt på en skatt av uante dimensjoner. Det viser seg at Cahill-slekten har hatt en finger med i ganske mye som har skjedd i verdenshistorien. I bok 1 er det Benjamin Franklin som viser seg å være en Cahill.

Dersom du liker å løse gåter og pusleri er det mer på seriens nettside. Det følger også med samlekort i bøkene. Selv i boken er det oppgaver du kan løse (se fra s 129-152, her er sidetallene er byttet ut med tall mellom 1-29, så dersom A=1, B=2 er det et spor der).

Liker du dette kan du glede deg over at det er ni bøker til som skal gis ut.

Bjørn Veen, Gjesdal folkebibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar