Søk i denne bloggen

tirsdag 20. april 2010

Les en bok og la den vandre: Bookcrossing

En av bibliotekenes hovedoppgaver er å få folk til å lese. En av mange måter vi bruker er Bookcrossing:

BookCrossing går ut på at man plasserer bøkene sine rundt omkring i nærmiljøet slik at andre mennesker kan finne bøkene, og lese dem.” (Wikipedia).

Sandnes bibliotek startet opp januar 2009, og Gjesdal bestemte seg for å gjøre om sin byttehylle til en OBCZ (Offisiell BookCrossing Zone). Sandnes og Sola bibliotekene har videre satt opp en Bookcrossinghylle på Kvadrat. Jeg har også sett at det finnes en OBCZ på Ruten (Rurebilstasjonen) på Sandnes.

Dette er bøker som er gitt av andre privatpersoner og er ikke en del av bibliotekets samling. Du kan fritt ta med deg og legge igjen bøker. Bøkene du har tatt med deg kan du så slippe fri andre steder. Dersom du plukker opp en bok i byttehylla vår vil du se at det står en nettsideadresse og et nummer i den, blir du nysgjerrig og går inn på nettsiden, kan du bruke nummeret til å se hvor boken har vært før, og si fra hvor den er nå, du kan også si om du likte den. Du kan være anonym eller du melde deg inn, det er gratis. Dersom du så slipper boken løs en annen plass kan andre gjøre det samme og du kan følge bokas ferd i verden.


Bjørn Veen, Gjesdal folkebibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar