Søk i denne bloggen

torsdag 22. april 2010

Ungdomsboka er 1 år


Det er på tide med en statusrapport. Dette blir mye tall og oppramsing, er du kun interessert i en god bok, da er det bare å hoppe over dette innlegget.

Vi startet opp med bloggen i fjor den 22. april. Vi var ungdomsbibliotekarer i folkebibliotek i Gjesdal, Time, Klepp, Hå og Sola med en plan om å skrive om gode ungdomsbøker for ungdommer, lærere og foreldre. Våre mål var å blogge om:

  • Nye, gode ungdomsbøker (det har vi gjort gitt),
  • Litterære hendelser (det har vi også fått formidlet)
  • Bøkene på tXt-aksjonen (vi kom nesten i mål i fjor)
  • Kulturfondbøker som også går til skoler (det fikk vi ikke til)

  • Jeg hadde også en drøm om to oppdateringer i uken, derfor ville jeg ha med meg mest mulig skribenter (Dette gikk ikke i det hele tatt. Bibliotekarer flest har ikke lesing av nye bøker som en arbeidsoppgave i sin arbeidstid. Blogging har ikke fått prioritet.)


Det er blitt i større grad en blogg for å formidle gode leseropplevelser av ungdomsbøker til interesserte. For det er mange gode ungdomsbøker der ute og noen av dem presenteres her.


 

På dette året har 9 stykker skrevet 77 poster som har fått 23 kommentarer. Vi ble med CappelenDamm på Norges første bokbloggturne i august 2009, og har siden vært med på tre bokbloggturneer.

På ett år har vi hatt 3700 besøk av 2000 unike brukere som har lest i gjennomsnitt 1.43 minutt.

De har i gjennomsnitt lest 1.82 sider, det vil si at mange har lest videre fra første siden.10 personer er innom hver dag. (Her vises det godt igjen når bloggen ikke blir oppdatert). Jeg fikk ikke ordnet statistikken den 22. april, så målingene begynner 23. april, det er enda den datoen med høyest besøkstall: 56 besøkende, den 24. november hadde vi 54 besøk.

De fleste besøkende på bloggen er fra Norge, men det har vært besøk fra følgende land utenom Norge: Sverige, USA, Frankrike, Storbritannia, Russland, Italia, Argentina, Spania og Estland. (de fleste har straks gått videre, skremt av det norske språk, men de fra Frankrike og Estland kikket litt rundt). I Norge kommer flest treff fra Oslo, så Stavanger, Bryne og Bergen. Mye fra Sør-Vestlandet, men har hatt lesere fra Farsund i sør til Gamvik i Nord.
 

Hvem leser bloggen? Her er resultatet av vår lille spørreundersøkelse over en måned på Twiigs.com ga dette resultatet:

Gutt 0-15 år
10%

Jente 0-15 år
38%

Mann 16-29
8%

Kvinne 16-29
28%

Mann 30-50
0%

Kvinne 30-50
10%

Mann 50-
0%

Kvinne 50-

4%

49 stemmer over en periode på en måned. Ut i fra dette leser jeg at det er nesten bare kvinner som leser bloggen, eller at av de som leser bloggen er det nesten bare kvinner som tar seg tid til å svare på spørreundersøkelser.


 

Ungdomsboka fortsetter med litt lavere ambisjoner om frekvens, men like høye ambisjoner om at her, her finn DU gode bøker!Lesing. Du trenger bare lyst og lys!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar