Søk i denne bloggen

mandag 3. mai 2010

En politiker i magen?

Media elsker å fokusere på enkelte politikere. Når man i tillegg er ung, pen og har en velformet figur, kaster de seg over vedkommende. Spesielt om det er en dame, og denne i tillegg vet å kle seg opp for de store anledninger. Ikke sant, det er slik vi tenker på Karita Bekkemellem.

Men dette bildet har også andre sider. Noen av disse blir vi fortalt i om boka "Mitt røde hjerte". Her får vi høre om hennes ganske så slitsomme oppvekst med en far som sank lenger og lenger ned i alkoholrusen.
En ungdomstid hvor mat ble et problem, og spiseforstyrrelsene gjorde selvbildet lavt.

Men også om politisk arbeide, et lokallag av AP som ønsket å satse på ungdommen, og som derfor sendte den unge Karita til Stortinget. Karita på sin side ønsket å utrette noe, og fokuserte på kvinners situasjon. På den måten fortsatte hun Gro Harlem Bruntland engasjement i arbeiderpartiet.

Ettersom Karitas sorti fra Stortinget ikke var helt frivillig, ligger det en sår undertone over deler av boka. Men la ikke det hindre noen fra å lese den. Vi lærer faktisk en del av hvordan politikken skjer i Norge - akkurat nå.

Kjersti Torbjørnsen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar