Søk i denne bloggen

fredag 2. juli 2010

På High school med vampyrer


Merket, en House of night-roman av P.C. og Kristin Cast


Tenk deg at du er på amerikansk high school. Plutselig, liksom, helt ut av det blå, liksom, dukker det opp en DØDSEKKEL fyr og gir deg et merke i pannen, FLAUT!!!!! Og så plutselig må du liksom forlate den DØDSKJIPE stefaren din og flykte til bestemor som er INDIANER og klok og sånt. Og siden du er VAMPYR og sånt må du liksom på vampyrskole og greier. Litt greit da at du liksom er utvalgt av Gudinnen.


Sånn opplevde jeg boken Kjapt fortalt er dette historien: Noen tenåringerhar en spire i seg, de kan bli vampyrer. De blir sporet opp og merket av en utsendt vampyr. Deretter blir de sendt til opplæring på House of night, en Vampyrskole. Dette er en skikkelig high school-plass, som er kjent fra utallige amerikanske filmer og serier. Intriger, maktkamp, vennskap og kjærlighet (og litt skolefag) er hverdagen her. Alle er skikkelig fine, og du har "de snille" på den ene siden og "de slemme"på den andre. Når jeg sier kan bli vampyrer er det for det ikke alle som overlever forandringen, bare på den korte uken vi følger Zoey sine første steg på House of night er det to som ikke klarer forandringen og dør. Eller gjør de det? I bakgrunnen er det ett eller annet skumlere som foregår.


Vampyrverdenen styres av kvinner, men ting ikke blir så mye bedre eller fredeligere enn når menn styrer. Zoey Redbird, bokens heltinne og jeg-personen er best, penest og snillest, og får raskt en liten gjeng kule utskudd samlet rundt seg. Mot henne står Afrodite, en maktglad tøs og alfahunnen på skolen. Hun er leder for Nattens Døtre, en klubb for elevene som (tror de) er noe på House of night


Dette er lett underholdning skrevet med et muntlig språk. (Som definitivt er en smakssak). Mye jenteintriger, kjekke gutter, mystiske lærere og en heltinne som ordner opp i alt. Den har hverken en så stor kjærlighetshistorien som Twilight, eller så mye sex som i True Blood eller Anne Rice sine bøker. Men underholdende på en såpeoperamåte. Liker du vampyrer og high school-serier så liker du denne.


CappelenDamm hadde en bokbloggturne om boken. Les andre sine meninger der
En lang positiv hos Ellikken og et herlig slakt hos Knirk

 

3 kommentarer:

 1. Jeg var med på bokbloggturnéen, og var også blant de som slaktet boka. Og jeg ELSKER normalt vampyrer. Denne kan ikke måle seg med Twilight-sagaen, i mine øyne. Beste vampyrbok må vel være klassikeren av Bram Stoker.

  SvarSlett
 2. Likte hele historien godt, jeg. skjønner virkelig ikke hvordan noen ikke klarer å sluke hele serien.

  Denne artikkelen ville vært så mye bedre dersom forfatteren hadde tatt seg litt bedre tid til å gå gjennom detaljene i boken og skrevet korrekte navn.

  skjønner at denne artikkelen bare er på den første boken i serien, men man må nesten lese hele serien, som ikke er ferdig enda, til å forstå historien bedre.

  Anbefaler å lese hele serien.

  SvarSlett
 3. Hei

  Takker for utfyllende kommentar, det gjør at de som leser denne bokmeldingen også ser at det er andre oppfatninger av boken og selv kan gjør opp sin mening om de vil gi boken en sjanse.

  Dette var mitt inntrykk av boken. Det er ikke sannheten hogd i stein, bare en fyr sine tanker om en bok. Jeg ser her i biblioteket jo at bøkene blir lånt, lest og likt av mange, og det er supert.

  Bjørn

  SvarSlett