Søk i denne bloggen

mandag 6. september 2010

På flukt av Magnhild Bruheim


Bente og Henrik er i Oslo for et skoleprosjekt, de skal lage en dokumentarfilm om innvandrerjenter. Under opptakene kommer de i kontakt med Yasmeen som desperat trenger hjelp. Snart er begge både dypt involvert i Yasmeen sin sak og på vei til å bli forelsket i hverandre. Men alt er ikke like lett og saken med Yasmeen tar plutselig en alvorlig vending.

Mannen som stod i den vesle entreen, la ikkje merke til at ho kom ut, før det var for seint. For seint til å skjule det han hadde i hendene. Ho såg, og han visste at ho hadde sett. Bente kjende redselen banke, og beina skalv under henne da ho fann tilbake til sofaen. Ho hadde aldri sett eit skytevåpen før.

 
Dette er realistisk og spennende. Det er fortalt lavmælt, men boken blir fort svært vanskelig å legge fra seg. Jeg liker at det går an å skrive en spennende bok uten å måtte ta i bruk de store ordene. Dette er rett og slett en drivende god fortelling om en aktuell sak, tvangsekteskap, med ungdom i hovedrollen. Du vil det skal gå godt med Yasmeen, Henrik og ikke minst heltinna i historien, Bente.

Jeg gikk fra en ganske likegyldig holdning til boken til virkelig snu side om side til slutten var nådd. Dette er bok tre i serien om Bente og Kami, de to foregående heter Ny melding og Venneringen. Jeg har ikke lest dem, men det gikk helt greit å lese denne for det.


Bjørn Veen
Gjesdal folkebibliotek

19 kommentarer:

  1. Lest boka på skolen, suger ræv!!!!!!!!

    SvarSlett
  2. Det var voldsomt. Et tips til deg som vil kommentere er å si hvorfor boken var mindre bra, det er til mer hjelp for de som lurer på om de skal låne boken enn slengkommentarer + mange utropstegn. Bare en tanke.

    Bjørn

    SvarSlett
  3. jeg synets den var utrolig bra for det er krim og ungdomsroman og det liker jeg :D

    SvarSlett
  4. Jeg går i 9 klasse og for meg var boken alt for barnslig skrevet. Den fanget med ikke og hadde det ikke vært for at vi MÅTTE lese den på skolen hadde jeg ikke lest den.
    Synes heller ikke den var spesielt spennende

    SvarSlett
    Svar
    1. husker du det viktigeste handlingene og litt om hva som skjedde. har det samme. må lese den men årker ikke

      Slett
  5. Det er alltid kjipt å tvinges til å lese en bok. Og du har ikke spesielt lyst til å plukke opp en ny bok når du har endelig har jobbet deg gjennom en kjedelig.

    Ett tips er å lese en side eller to i boken før du låner den, da får du en viss ide hvordan boken er.

    SvarSlett
  6. Grei bok, valgte denne i ei fordjupningsoppgåve, og eg synes ikkje den er dårlig sjølv om eg absolutt hater å lese bøker.

    SvarSlett
    Svar
    1. Alltid kjipt å gjere noko du absolutt ikkje liker, godt boka ikkje var så verst.

      Bjørn

      Slett
  7. Dette var en helt skrekkelig bok å lese. Den var skrevet med lite detaljer, lite logikk og dårlig språk. Den var for enkel, liksom. Historien er helt OK, men kunne vært formidlet bedre. Mye "fakta" om muslimer som er helt feil, og reaksjonene til folk er urealistiske. Dårlig bok + ble tvunget til å lese den på skolen. Vil aldri høre om navnet igjen.

    SvarSlett
  8. hvilke virkemidler blir brukt i denne boka?

    SvarSlett
  9. Håper du fant ut av virkemiddelbruken. Skoleoppgaver er jeg redd du må finne ut av selv.

    SvarSlett
  10. hva slags sjanger er det?

    SvarSlett
  11. kan noen fortelle kort om kjærleik og handling, hvem er helten, løgn og sanning, opprøt og ansvar. vist noen svarer elsker jeg deg

    SvarSlett