Søk i denne bloggen

onsdag 29. juni 2016

Oppdraget av Allen Zadoff

Bok 2 om Boy Nobody

17 år gamle Boy Nobody er en ny person for hvert oppdrag han får. Nytt navn, en ny bakgrunnshistorie og en ny familie. Han er en hemmelig agent for en hemmelig organisasjon ute på et hemmelig oppdrag. Men hvordan kan han finne sannheten når alt han kjenner er løgn?

Vi er i dagens USA, der det finnes en organisasjon kalt Programmet som jobber i det skjulte mot USA sine fiender. Det er i alle fall det de sier til sine agenter som alle er ungdommer. Det er bare gått uker siden forrige oppdrag for Boy Nobody, det oppdraget kan du lese om i bok 1. Når denne boken begynner har han har gått i skjul fra alle, selv Mor og Far i Programmet. Det som skjedde i New York plager ham sterkt. Men han kan ikke gjemme seg, han blir dratt inn igjen og denne gang er oppdraget å fullføre et oppdrag der en annen i Programmet feilet. Målet hans er en tidligere amerikansk offiser, Eugene Moore, som ikke stoler på myndighetene og har laget en treningsleir for ungdom, Camp Liberty. Motstandere mener han skaper en hær, tilhengerne sier han tar fornuftige forhåndsregler. Har du først kommet inn i Camp Liberty er det umulig å få sendt beskjeder ut, så oppdraget til Boy Nobody er å ta livet av Moore på et rekrutteringsmøte. Men ting går ikke etter planen, vår helt havner i leiren, og her er det enda flere ting som ikke går etter planen. Boy Nobody blir tvunget til å finne ut mer om seg selv enn han er komfortabel med.

Blir du lett revet med er handlingen her så heseblesende at du ikke stopper opp og tenker. Er du analytisk, som hovedpersonen, så er det ikke alt som henger sammen. Dette er utmerket underholdning med en klassisk helt som sjarmere alle damene og nedkjemper alle fiender. Hvem ville ikke vært i hans sko?

Boka gitt ut av Schibsted, den er på 410 sider og finnes også som ebok i eBokBib.

Bjørn Veen
Gjesdal folkebibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar