Søk i denne bloggen

torsdag 24. mai 2018

Oppdrag Mars 1: Akademiet av Jørgen Brekke

Året er 2067 og menneskeheten har nådd Mars. Men den første bosetning endte med katastrofe. Jorden er i gang med forsøk nummer to er i gang, den første gruppen har landet og nå er det ungdommene sin tur. Marsakademiet i Nederland har plukket ut 300 aspiranter av 9 millioner søkere. Av disse skal 12 stykker skal velges ut til oppdraget og sendes på en enveistur til Mars. Dette er deres historie. I gjennom et år følger vi utvalgte aspiranter. Det er et år med mange strevsomme oppdrag hvor der vennskap og fiendskap formes, hvor kjærlighet og hat oppstår. De blir stadig færre. Men ikke alle vil at oppdrag Mars skal lykkes, det finnes en forræder i deres rekker! Følg Sebbe fra Halden, Joy fra Filippinene og mange fler på Marsakademiet hvor absolutt alt de gjør er en test.

Det er andre stemmer her også. Fra bosetningen på Mars forteller en sabotør om livet der oppe. En som er sendt dit for å få slutt på Marsprosjektet, men nå kanskje angrer. i verden utenfor Marsakademiet har en mann som har stjålet hemmeligheter fra Marsakademiet for å selge dem. Men alt går ikke etter planen og snart er mannen på flukt, fra hva og til hvor?

Ikke helt “Harry Potter i rommet”, men du lærer ungdommene godt å kjenne gjennom deres år på akademiet. Spennende om en fremtid som stadig rykker nærmere.

Om dette hørtes spennende ut kan jeg tipse om at bok to, “Reisen”, også er å finne på ditt bibliotek. En klassiker i sjangeren er “Enders spill” av Orson Scott Card.

Boken er gitt ut på Aschehoug forlag og er på 314 sider. Denne finnes også som ebok i Ebokbib.

Bjørn Veen
Gjesdal folkebibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar