Søk i denne bloggen

fredag 11. mai 2018

Skyggespinneren. Den siste Navigatør bok 1 av Erik Martenson

Nysgjerrig på verdensrommet?
Lyst å spille Mass Effect eller se The Expanse, men er for ung? Prøv denne, en Science Fiction-bok med masse action.

Det er to fortellinger som nærmer seg hverandre. I den ene følger vi Hangarskipet Talos på vei til Etai Kalan med 10 000 kolonister. Oberst Mark Hauser og INGSOL Jean Grey vekkes tidlig fra sin kryosøvn. På broen informerer Kaptein John Shaster (en cyborg, halvt maskin, halvt menneske) dem om at de er kommet ut av kurs og er på vei mot en ukjent planet. Den andre historien handler om Lieta som har vokst opp i evig redsel for Molokene. Et forræderi tvang menneskene ombord i romskipet til å gjemme seg i skipets mørkeste kroker, alltid i en desperat kamp om ressurser og mot disse monstrene som jakter på dem. I sin utforskning finner hun kapteinens dagbok, og i den svar på forferdelige hemmeligheter.  Det blir spenning, overraskelser og mye action!

Det er ingenting direkte nytt her, men det er en veldig godt skrudd sammen fremtidsfortelling med akkurat passe blanding science (vitenskap) og fiction (fantasi). Her har du Marsopprør, øglemenn, generasjonsskip og en trussel fra forbi stjernene!  
Og etter historien kan du lese litt verdensbygging der forfatteren viser hvordan han har latt vår verden utvikle seg fra 2017 til den når hans visjon for fremtiden i 2633

Det er en ny interesse for rommet nå. Private aktører som Elon Musk ser mot stjernene, genier som Stephen Hawkins har snakket varmt om det og andre store nasjoner enn USA er på vei ut. Kanskje kommer vi oss ut av denne gravitasjonsbrønnen vi kaller jorda, og ut i det store svarte! Her er en historie til å inspirere og forbløffe.

Boka er gitt ut på Schibsted forlag og er på 297 sider (pluss en tidslinje på nesten 50 sider som er verdt å lese). Du finner den som ebok i ebokbib.

Bok to i serien heter Lietas drøm

Bjørn Veen
Gjesdal folkebibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar