Søk i denne bloggen

onsdag 14. august 2019

Ingenlund av Jessica Townsend

Tenk deg at du vet du skal dø på din 11. bursdag. Tenk deg at faren din og bestemoren din ikke virker veldig triste når dødsdagen din er der. Tenk deg hvis det plutselig dukker opp en mann og tar deg med til en magisk verden.

Morrigan Kråkh er født med en forbannelse; på 11-årsdagen kommer hun til å dø. Forbannelsen gjør også at hun ikke kan se på folk, da kan de skade seg, bli syke eller i verste fall dø. Morrigan er med andre ord ganske ensom. Når «dødsdagen» kommer har familien stelt i stand en middag til henne, men det virker ikke som de er så veldig triste og leie seg for det som skal skje. Faren og stemoren har fått ny baby, og bryr seg mest om den. Men under middagen dukker det plutselig opp en mann, Jupiter. Og han tar Morrigan med seg til en ny verden, Ingenlund. I denne nye magiske verden blir Morrigan Jupiters aspirant og må gå igjennom mange tester slik at hun fortsatt kan være i Ingenlund. Hvis hun feiler blir hun sendt tilbake til familien og spådommen om hennes død kan muligens gå i oppfyllelse.

Ingenlund er en verden hvor dyr snakker og paraplyer er fremkomstmiddel. Hotellet til Jupiter, hvor Morrigan bor, endrer seg selv; når den store lyskronen i hallen blir ødelagt gror det fram en ny lampe, og rommet til Morrigan kan se ulik ut fra en dag til den neste. Resepsjonisten på hotellet er en svær katt, og mange av gjestene er mystiske og rare.
I tillegg til Jupiter får Morrigan noen gode venner i Ingenlund, Hagbart og Jon, som hjelper henne med å forstå hvilken verden hun har endt opp i. Vennene hjelper henne også med å klare de testene hun blir utsatt for slik at hun kan fortsette å være i Ingenlund. Den største testen av dem alle blir å finne ut hvem Wundersmeden er, og hva han vil med henne.

Morrigan Kråkh har blitt kalt den nye Harry Potter av mange, og det ikke uten grunn. Dette er en fantastisk historie, om en fantastisk jente, i en fantastisk verden. Den mangler kanskje litt på å nå helt opp til Harry Potter, men den kan anbefales til alle som liker magiske bøker, snakkende katter, gode vennskap og skumle, onde, mystiske fiender man ikke bør nevne med navn.

Boka er på 413 sider og er gitt ut av Vigmostad Bjørke. Den finnes som ebokEbokbib. Den er med i årets tXt-aksjon, tillit: https://txt.no/

Helene Nord-Varhaug
Gjesdal folkebibliotek

PS! Bok nummer to: "Vundersmed - Morrigans kall" er allerede ute.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar