Søk i denne bloggen

tirsdag 11. august 2009

Hvis jeg blir av Gayle Forman-->
Veronica, Saint Veronica
you can't leave this world behind
So be strong enough to hold on to us
We're still right here by your side
Saint Veronica
Billy Talent

Du kan, som jeg, på ett tidspunkt i livet ditt ha tenkt: Dersom jeg dør, hva skjer med de rundt meg da? Dette er det Gayle Forman sin bok Hvis jeg blir handler om.

Mia, 17 år, cellospiller, er forelsket i Adam, rockegitarist. Hun er glad i sine snåle foreldre og ikke minst i sin ni år yngre bror. Hele familien er på vei til å besøke venner og besteforeldre da alt blir svart. Mia våkner opp utenfor sin egen hardt skadde kropp. Boken veksler videre mellom det som skjer her og nå; Mia følger med til sykehuset, ser familie og venner besøke sin ødelagte kropp og at hun tenker tilbake på sitt liv: Du blir bedre kjent med henne, familien, vennene og Adam.

Det er lite religiøst og overnaturlig i boken, hun er ikke et spøkelse og det ingen himmel som venter på henne. Det hele handler om Mia og hennes valg: Å bli, å kjempe seg i gjennom smerte, eller bestemme seg at hun har fått nok og gi slipp på det hele. Du vil få klump i halsen og tårer i øynene. Kanskje må du legge fra deg boken noen ganger. Men du føler med Mia, uansett om hun velger å dra eller kjempe.

Du finner den også som ebok i eBokBib.

Bjørn Veen, Gjesdal folkebibliotek

Dette er en del av en Bokbloggturnè, satt i gang av CappelenDamm, der mange forskjellige bokblogger skriver om samme bok.
I går skrev Lin om boken her:
http://www.fullthus.com/blogg/
I morgen skriver Reidun Beate om boken her:
http://wordvommit.ipublish.no/

Boken er nå filmatisert som If I stay er basert på denne boken. her er traileren

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar