Søk i denne bloggen

mandag 26. september 2011

Regines bok av Regine Stokke


En ung jentes siste ord. Face your fear. Accept your war. It is what it is.

Denne boken er en redigert utgave av bloggen til Regine Stokke ”Face you fear”. Regine Stokke var en ung jente som fikk en alvorlig kreftssykdom og beskrev på bloggen hennes de femten månedene hun kjempet mot sykdommen. Hun var en tøff jente som gikk bort 3.12.2009.

Denne boken tar med både innleggene hun skrev, både om selve behandling og om hvordan livet med en alvorlig sykdom var. Det er også tatt med et utvalg av kommentarene som kom på innleggene hennes. Boken, som bloggen, viser mennesket Regine Stokke, der hun veksler mellom håp og drømmer, og frykten for døden og kampen mot fortvilelsen. Gjennom kommentarene til innleggene kommer de rundt henne, kjente og ukjente, frem. Kommentarene viser den innvirkning hun hadde på dem som kjente henne, og ble kjent med henne gjennom bloggen.   

Boken har mange flotte bilder, Regine var en ivrig og dyktig fotograf og mange av hennes bilder pryder boken. Det er også private bilder av Regine fra før sykdommen og under sykdomsperioden.

Den er også full av dikt og sangtekster. Jeg selv kom over bloggen på bandet Ulver sin nettside, et band hun var stor fan av. Fra det leste jeg bloggen hennes til det var slutt. Bloggen er som boken: Det er sterkt, det er vondt og det er viktig. Sett pris på livet ditt.

Bjørn Veen
Gjesdal folkebibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar