Søk i denne bloggen

tirsdag 19. mars 2013

Bian Shen av Torbjørn Øverland Amundsen

Møt Arthur. En vanlig tenåring i Norge som vet at den natten han blir fjorten vil han dø. Så vil han bli født på ny og vokse opp i en ny familie til han blir fjorten og igjen dør. Dette har han gjort i flere tusen år. Arthur er ett av Barna som har fått evig liv. Så overlever han fjortenårsdagen, hva skjer nå?

Møt Nathaniel, et ungt matematisk geni som har funnet en måte å telle alle mennesker i verden. Men resultatene viser kun litt over 400 mennesker i hele verden. Hva er spesielt med disse menneskene? Og hvem står bak organisasjonen Rilchned som vil støtte Nathaniel sin videre forskning?
 
Når disse to til slutt møtes slår det virkelig gnister. De må sammen prøve å stoppe en trussel mot hele menneskeheten. De må prøve å forstå hvem Barna er, og hvem som har skapt dem. Det vil ta av.

Gjesdalbuen Torbjørn Øverland Amundsen har kommet med sin første roman, Bian Shen. Den første del er tettpakket med informasjon. Her forklares, drøftes, diskuteres og foreleses det over en lav sko. Når det endelig blir klart hva som står på spill skifter fortellingen gir, og blir bånn gass spenning.

Historier kan fortelles på mange måter, også i bøker. De kan fortelles sirlig og forklarende eller de kan rase av sted, over stokk og stein. De kan tvinge deg til å måtte tenke ut ting selv eller de kan gi deg alt du trenger og mer til inn med teskje. Noen bøker er lærere, andre er kamerater. Denne var mest den første typen, jeg tror jeg liker best den andre typen. Men du så tøft det ble mot slutten!

Dette er første bok. Les mer om alt her: http://rilchned.com/

Bjørn Veen
Gjesdal folkebibliotek

3 kommentarer:

 1. Om du vil lese flere omtaler av boken, se her:
  http://elbakken.blogspot.no/2013/04/andre-samlesningsbok.html?showComment=1365406201812#c5527274173884352159

  SvarSlett
 2. Jeg falt helt for denne :-) Men så er jeg en dedikert fantasy-fan også. Jeg gleder meg til å lese fortsettelsen. (Og så hadde jeg ikke fått med meg at Amundsen var Gjesdalbu :-))

  SvarSlett
 3. Selv liker jeg godt både bøkene som tvinger meg til å tenke selv og dem som raser av sted over stokk og stein og ikke gir meg tid til å tenke. Enig i at det tok litt tid før denne satt fart, men ble skikkelig action på slutten. Tror det kan bli en spennende fortsettelse.

  SvarSlett