Søk i denne bloggen

tirsdag 8. mai 2018

Den første gangen av Karin Linnander

Sex. Grunnen til vi finnes Måten menneskeheten fortsetter å være her. Det kan være fantastisk. Det kan være vanskelig. Flaut, flott og farlig. Kort sagt er det mange store følelser knyttet til sex.

Dette er en kort sak om Paulina sin første gang. Hun har flyttet til en ny plass, prøver å finne nye venninner og kikker på gutter, særlig Eric. Så blir hun kjent med Zoé og hennes venninner. De forteller om sine erfaringer med gutter og det er stor forskjell på hvordan de opplevde det å være med en gutt. Paulina blir nysgjerrig. Så kommer sommeren hun tilbringer på en øy med tanten og onkelen. Der møter hun Moritz og ting utvikler seg. Historien fortelles gjennom noen korte sider. Noe er skrevet som en dagbok og noe skrevet som reaksjoner på hva som skjer.

Er dette en roman? Knapt. Tenk på den som en klok venninne som forteller deg om sex.  For den forteller om et viktig tema, uten å hverken male alt som har med sex rosenrødt eller ravnsvart. Noe er fint, noe er vanskelig, akkurat som resten av livet.

Den er gitt ut på Lupa forlag og er på 52 sider

Bjørn Veen
Gjesdal folkebibliotek

PS! Til tysklærere: Denne kan fungere på originalspråket. http://www.blog.karin-linnander.de/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar