Søk i denne bloggen

fredag 8. januar 2010

Blacksad - Krim noir

Blacksad skrevet av Juan Diaz Canales, tegnet av Juanjo Guarnido

Krim Noir. 50-tallet. Amerika. Hvor menn er menn, kvinner er svikefulle og whiskyen er billig. En klagende saksofon spiller i bakgrunnen, og ingenting er sort/hvitt, kun gråtoner. John Blacksad sin verden. En verden nesten som vår
Fra baksiden siterer jeg: ”Krim noir presenterer gjerne storbyen som en jungel, og Blacksad tar dette enda lenger – her er ikke engang befolkningen menneskelig”. For hvilket dyr presenterer ikke den klassiske snushanen bedre enn en hannkatt. Og hvilket annet dyr kan oppsummere politimenn enn hunder? Med ett blikk på karakteren får du hans eller hennes egenskaper. Stemningen er magisk, "that old black magic". Og tegningene er høstvakre og duse, de har en realistisk stil på en urealistisk verden. De setter tonen til disse tre historiene, de tre nostalgiske og bittersøte sangene, som utgjør albumet:

1.Et sted blant skyggene: En gammel flamme av John Blacksad blir funnet myrdet. Han må gjennom mye smerte for å finne løsningen.2.Artic nation: Rasekrig i forstedene, John Blacksad havner midt i dramaet og får uventet hjelp av en frekk reporter, Weekly (selvsagt i en revs skikkelse).

3.Rød sjel: Den kalde krigen er på trappene, og fortidens synder innhenter vitenskapsmenn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar