Søk i denne bloggen

mandag 20. september 2010

Ulven fra steppene av Conn Iggulden

Første bok om den mongolske hærføreren og erobreren Djengis Khan og etterkommerne hans. (på norsk er det utgitt 3 bøker om Djengis Kahn på norsk, den fjerde boka ble utgitt i USA nå i 2010) En blanding av historiske fakta og fiksjon.  I den første boka får vi høre om hvordan Tsjemudin, Djengis Khan blir ulvenes overhode allerede som 11 åring. Denne boka har ”alt”; spenning, vold, dreping, dramatikk, historikk, svik og bittelitt kjærleik. Ei bok du ikke klarer å legge fra deg, Iggulden skriver lettfattelig og har et direkte og enkelt språk!

Om Djengis Khan. Utdraget er tatt fra baksiden av Tor Åge Bringsværd sin bok Djengis Khan, bok to i Gobi-serien:

Djengis Khan spurte en gang sine offiserer: "Av alle ting i hele verden, hva kan gi en mann den største nytelse og lykke?"
De svarte han: "Den åpne steppen, en klar dag, en rask hest under deg." Og etter å ha tenkt seg om: "Og en falk på håndleddet, så du kan skremme opp harer."
Men Djengis Khan rystet på hodet. "Nei," sa han til dem. "Å knuse dine fiender, se dem falle ned foran føttene dine, ta fra dem alt de eier, ri på hestene deres. Å se de ansiktene som var dyrebare for dem oppløst i tårer. Å favne deres kvinner og døtre. Det er det beste!"

Rakel Jøntvedt 
Gjesdal folkebibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar