Søk i denne bloggen

lørdag 18. september 2010

DBY av Taran L. Bjørnstad


Det handler om å debutere. Alt fra sjarmerende Ragne som har bestemt seg for å ligge med noen (med en lang sekvens som omhandler hennes første intimbarbering) til en sint Petter som også har planer for å debutere den kvelden, som doprøyker. Fra latter til gråt og alle følelser mellom disse to ytterpunktene. Dette er livet en lørdagskveld.

Det å se seg selv utenfra er ikke lett. Dersom du er stille for du er usikker kan andre rundt deg tror du er overlegen. Det var kult i denne boken, du får sett de forskjellige fortellerne fra flere vinkler. Scenen er en hjemme-alene-fest. Du får sju forskjellige fortellinger fra folk før, under og etter festen. Dermed får du sett dem som forteller sin historie utenfra, når de andre forteller. Og sånn som han eller hun tenker og føler inni seg, det er jommen langt fra sånn som andre rundt tror hun eller han er.

Som dessverre livet er, er det ikke alltid alt ender bra.

 
Bjørn Veen
Gjesdal folkebibliotek

 
PS! Forfatter Taran Bjørnstad ble tildelt Østfoldungdommens kritikerpris for sin roman DBY.
Det er også laget en forestilling basert på to av karakterene.

 

3 kommentarer:

  1. God bok! Hilsen en bibliotekar som jobber med ungdom;-)

    SvarSlett
  2. Hvilke to karakterer er forestillingen basert på?

    SvarSlett
  3. Mai og Reza. les mer her: http://forfattersentrum.ksys.no/ksys/print.shtml?eid=0&fid=0&kid=0&sid=0&lag=&hag=&cri=&typ=0&vie=prd&fil=&pid=8425&ppid=0&rtyp=4

    SvarSlett