Søk i denne bloggen

tirsdag 14. juni 2011

Kurtby av Erlend Loe

9. trinn på ungdomsskolen har hatt litteraturprosjekt og jeg har vært så heldig å få tilsendt utvalgte bokmeldinger. Så her kommer boktips for ungdom av ungdom.
 
Boka har ei handling som ikkje gir så veldig mykje meining. Kurt og familien skal til Finland for å besøke Mummidalen. Dei havnar i ei svensk elv og renn heilt ned til ein by som blir kalla Kurtby. Her blir Kurt pastor, sjølv om han eigentleg ikkje ynkjar seg denne jobben. Kurt mistar totalt hovudet og blir heilt annleis. Familien er redd for han, og bestem seg for at dei må flukte. Dei kjem seg unna denne byen til slutt, før dei får tatt turen heim att, og kjem tilbake til det vanlege livet som truckførar.Dette er ei veldig spanande bok, der det skjer mykje morosamt. Det er ei lettlest bok, meg passar nok best for born under 12 år. Det er brukt enkelt språk med korte setningar som gjer det greit å lese. Den aller viktigaste faktoren er nok humor. Boka er slik at sjølv eldre folk ler av ho!

Boka har lite bodskap og motiv, men er underhaldane! Det er ein fin blanding av humor og spenning som gjer at det er kjekt for born å lese denne boka.

Gregor
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar