Søk i denne bloggen

lørdag 12. januar 2019

Plastpinner juger ikke av Lise Knudsen

En samtale av en bok. Du er kanskje vant med at bøker har mange ord som forklarer, beskriver og forteller deg alt som skjer i historien. Det har ikke denne. Den er mer som når du snakker med noe og de forteller deg det de synes er viktigst, men holder tilbake det de synes er flaut eller vondt. Kari som forteller denne historien sier ikke alt.

Mye har skjedd før, mye kan skje etterpå, men denne boka handler om Kari i tre måneder, april, juni og juli. Det handler om Kari, pappa og lillebror Olav, men ikke lenger mor. Aldri mer mor. Det handler om Kari og Jon, kan det bli de to? Det handler om Kari som har et lite liv i magen, men ingen å snakke med.   

Såre, melodiske sanger.
De samme som i sommer.
Henger fast i denne bilen.
I håret til Jon.
I lukta av Jon.
Henger fast i meg.
I oss?

Tynne bøker er populære blant ungdom som lese en bok, få sider med minst mulig tekst. Denne blir fort plukket opp, omslaget er jo fantastisk! Men ikke alle små bøker er like lett å lese. Denne er virkelig flott, men den krever litt, for den sier ikke ting rett fram. Utdraget over er en hel bokside, det er nesten som et dikt.

Boken er på 84 luftige sider og mye rom for å gjøre sine egne tanker. Den er gitt ut av Gyldendal. Den finnes også som ebok i eBokbib.

Bjørn Veen
Gjesdal folkebibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar