Søk i denne bloggen

torsdag 2. april 2009

I morgen, da krigen kom


John Marsden: I morgen, da krigen kom

Hva ville du gjøre om Norge plutselig ble invadert? Dersom du var på tur i Ørsdalen sammen med en vennegjeng og når du kom tilbake patruljerte fremmede soldater gatene på Ålgård. Dersom det var opprette fangeleirer på Bryne stadion der foreldre og venner satt i fangeleirer Hva ville du da gjort?

Fra boken, andre kapittel. Hentet fra oversetterens hjemmeside:
" Bare et par måneder etter invasjonen hadde landskapet forandret seg. Noen forandringer var lette å forutsi: Avlinger som ikke var høstet, hus uten liv, flere døde dyr i innhegningen. Frukt som råtnet på trærne og på bakken. Enda et våningshus, hos Blackmore, var ødelagt, kanskje av en tilfeldig brann, kanskje av granater. Et tre hadde falt over taket på klippeskuret til Wilson og lå der ennå i et søkk av bølgeblikk og brukne takstoler. Det var flere kaniner å se, og vi så tre rever, noe som er uvanlig i dagslys. "

Denne historien, på til sammen syv bøker, handler om en gjeng ungdommer fra Australia som opplever dette, at landet blir invadert, foreldre, slekt og venner samlet i fangeleirer. Her får du vite hva de gjør. Så kan du etterpå spør deg selv, ville du gjort det samme?

Til nå er fire bøker gitt ut på norsk.
I morgen, da krigen kom Gjesdal Time Klepp
Når natten er mørkest Gjesdal Time Klepp
Frosten, tredje dag Gjesdal Time Klepp
Mørket, min venn Gjesdal Time Klepp

Bjørn Veen. Gjesdal folkebibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar