Søk i denne bloggen

onsdag 10. juni 2009

Dødsbra!

Dødslekene av Suzanne Collins


Glem Robisonekspedisjonen, American Gladiator og Paradise hotel. Dette er det ultimate realityshow: Dødslekene! I en dyster fremtid må omliggende områder hvert år sende en gutt og en jente mellom 12-18 år til hovedstaden for å delta i dødslekene. 24 deltagere, 23 må dø for å kåre en vinner og alt blir sendt på tv som underholdning.


Denne er dødsbra, med trykk på både død og på bra. Det er en litt treg start, men når hovedpersonen, 16 år gamle Katniss Everdeen, og de 23 andre deltagerne står på arenaen, da var jeg helt med.


Boken har ikke så mange ubehagelige scener, så de som er ute etter mye blod og gørr får de vente til de blir 18 og se filmer som Battle Royale og The Running man, begge med noe av det samme temaet som denne boken. Det som er ubehagelig er tanken på et samfunn som lar sine ungdom drepe og bli drept i et underholdningsprogram!


Dette er første bok i en triologi, inspirasjon har forfatteren hentet fra både moderne realityshow og fra den eldgamle myten om labyrinten på Kreta (se her)Bjørn Veen, Gjesdal folkebibliotek

7 kommentarer:

  1. Ja, denne er utrolig bra. Jeg hadde hatt en periode hvor det gikk treigt med lesingen og ingenting fenget sånn helt, og så leste jeg denne og da våknet leselysten igjen. Den er også veldig populær blant spesielt guttene på den ene videregående skolen jeg jobber på.

    SvarSlett
  2. i don't care about this book. i wont to see the movie :)

    SvarSlett
  3. veldig fin bok som det passer bra å spise ostekake med. :)

    SvarSlett