Søk i denne bloggen

fredag 3. september 2010

Marlena Evensen av Ingunn Aamodt

Marlena og venninnene Minda og Emma har en plan! I fjor, da de gikk i 8. klasse, ble de stående som veggpryd på skoleballet, ingen gutter viste noen interesse. Men i år, i år skal alt bli annerledes. De tre velger seg ut den gutten på skolen de synes er kjekkest, og skaffer seg e-postadressen hans. Så sender de en hemmelig mail til hver sin gutt der de smigrer dem og sier at de gleder seg å treffe dem på skoleballet. Planen er at guttene skal bli nysgjerrige og interesserte slik at de på skoleballet skal bli omsvermet. Det er bare en ting, Marlena klarer ikke bestemme seg mellom Axel og Mons, så hun sender en mail til begge…


Denne var søt. Historien og forviklingene er så spennende at du må bare lese ett kapittel til. Før kapitlene har også mange fått skrevet en profil. Boken begynner med Marlena sin profil, du får også lese profilene til venninner og foreldre mellom kapitlene utover i boken. Den er også spekket med flotte fargeillustrasjonene.


Denne er veldig rosa, jeg tviler på at mange gutter tar den med hjem og leser den (selv om det er mange gode tips til å forstå jenter her, og vi hankjønn trenger alle tips vi kan få om hunkjønnet). Jeg vil da spørre deg kjære leser: Er vi kommet så langt i likestillingen i 2010 at det ikke skal være nødvendig med jente- og guttebøker?

Her er bloggen hennes: http://www.marlenaevensen.com/, ny bok i høst: Hot i syden 

Bjørn Veen
Gjesdal folkebibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar