Søk i denne bloggen

onsdag 23. desember 2009

God jul og godt nyttår


Jeg vil ønske alle lesere god jul og godt nyttår. Og ønske velkommen Kjersti Torbjørnsen i Hå folkebibliotek avdeling Ogna som bidragsyter.


Bjørn Veen

Gjesdal folkebibliotek

2 kommentarer:

 1. Hei,

  Nei du har helt rett i at boka ikke ble skrevet for deg. Den er vel egentlig skrevet for at sånne gutter boka handler om skal lese bøker, og lese bøker hvor de kan identifisere seg med hovedpersonene. Jeg har testet ut manus og den ferdige boken på gutter i denne gruppen, noen med lesevansker og noen med dårlige norskkarakterer, og for dem funker det. For meg er dette viktigere enn hva anmelderne synes og for en del gutter jeg kjenner har dette vært den første hele boken de har lest.

  Men sigøynere? Hvor får du dem fra? Det er en viss forskjell på tatere og sigøynere, selv om språkene er beslektet.

  Å skrive en bok om noe som for meg er dagligdags, altså ikke nazister og doplangere, men miljøet til ungdommene, er interessant. Jeg ser plutselig at miljøet på Grønland, eller på Holmlia er veldig langt vekk fra mange nordmenns virkelighet. Grønland ER faktisk mer flerkulturelt enn Oslo, og for oss som bor der kommer fargeblindheten med morsmelken eller med årene. For meg er Vindern i Oslo, som ligger 20 minutter unna Grønland med T-bane, mer eksotisk. Der går det en masse hvite mennesker rundt og lufter setterne sine og jeg føler meg virkelig hensatt til en annen verden.

  Jeg har godt av å bli påminnet om at denne andre verdenen finnes, så takk for at du ikke liker boken min, det er en nyttig dytt i ryggen :-)

  SvarSlett
 2. Kommentar til kommentaren lagd til blogposten om boken.

  SvarSlett