Søk i denne bloggen

tirsdag 1. juni 2010

Si det! Av Elen Fossheim Betanzo


Det blir en tett, varm sommer i en ukjent bygd for Ingvild. Hun er kommet til Rakbygda sammen med moren sin Hedvig. Moren er journalist og skal dekke en sak for storbyavisen hun jobber for. Ingvild er 14, ikke stor nok til å få være igjen alene hjemme, for stor til å henge i sin mors skjørtekant. Det er bare de to og noen ganger er de mer venninner enn mor og datter. 


Det går ikke lang tid i Rakbygda før Ingvild forstår at her er det ikke helt som det skal. Moren oppfører seg ustabilt, det virker det som alle vet mer enn Ingvild om moren hennes. Det blir klart at det er en vond hemmelighet som ligger og verker, som en byll. Det vil gjøre vondt, veldig vondt, å få hull på den, og det som tyter ut er ekkelt. Men Ingvild klarer ikke la være å pirke i hemmeligheten. Selv om denne hemmeligheten er fæl, så er det lyspunkt i historien og, nemlig Jonas. Ingvild treffer en irriterende, frekk, men akk så kjekk gutt kalt Jonas. 


Den er så flott skrevet. Det er så kort, konsist. Et lett språk samtidig som det sier så mye. Historien er vond, men opplevelsen av å lese den er flott. Det er verdt å bruke en regnfull sommerettermiddag på. Dette er den andre boken til Betanzo, den første het å skrive kjærlighetsbrev.


5 kommentarer:

  1. Godt skildra hovudperson i boka. Liker særleg godt at Ingvild gong på gong berre plumpar ut av seg det ho har i tankane, sjølv om ho eigentleg ikkje har tenkt å seie det. Og hugs at gode bøker ikkje treng å vere over 100 sider. Skriv meir! Du er ein forfattar.

    SvarSlett
  2. Kommer det en fortsettelse av denne?

    SvarSlett
  3. Du det vet jeg ikke. Jeg tror ikke det. Du kan jo spør forfatteren, her er bloggen hennes: http://elenbetanzo.blogspot.com/ og der står det: Du kan skrive til meg her: elenbetanzo@gmail.com

    SvarSlett