Søk i denne bloggen

tirsdag 15. juni 2010

Tall Jack, ta meg med!


Malice av Chris Wooding

 

Har du ønsket deg vekk fra den kjedelige og grå verden? Ønsker du å unnslippe det traurige voksenlivet som ligger foran deg som en lang, tom slette? Vil du leve livet som hvert sekund var det siste?
Har du hørt om Malice? Jeg vet du tror at tegneserien bare er en myte og at Tall Jack ikke finnes, men prøv dette: Legg en svart fjær, en kvist, en dott med kattehår, en tåre og en bit av sitt eget hår og brenn det. Si "Tall Jack, ta meg med!", seks ganger foran et speil. Så vil han komme, om du virkelig vil at han skal.
Han vil komme når du er alene, når du minst venter det, når du kanskje har glemt at du gjorde ritualet og egentlig er fornøyd med sånn du har det. Du vil høre lydene av klør skrape på gulv og vekker. Luften vil smake metallisk, nesten som blod og det vil bli mørkt. Så vil du være i Malice. Kanskje stopper toget i Klokketårnet, eller Menasjeriet, eller du blir satt av helt alene i Oubliette. Og du vil angre på at du sa ordene, du vil angre bittert dersom du lever så lenge at du får tid til det…

 

Malice er en skummel bok/tegneserie.. Det er kult konsept og Malice-verdenen er som en ond eventyrverden, bisarr, vakker og redselsfull. Som å se på et insekt i mikroskop. Det eneste dumme med den er at dersom du har lest en del tegneserier legger du merke til at tegneserien ikke er særlig bra tegnet. Men det gjør ingenting, for du kommer til å bla så fort forbi for å få vite hva som skjer uansett.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar