Søk i denne bloggen

mandag 20. desember 2010

Fangesøstre av Gayle Forman


Tenk deg du skal på tur med familien din: Far, stemor og halvbror. I det siste har ikke alt gått knirkefritt, din stemor har fått deg til å føle deg utenfor familien, og din mor er ikke der. Så du tilbringer mye tid med det nye bandet ditt. Dette har igjen gått utover skolen, som fører til krangling med din far.

Det blir bare deg og din far som kjører, stemonsteret og din halvbror flyr. Dere har en fin tur, og du merker ikke at turen ikke går helt i den retningen du trodde. Så når det kjører inn i en fengselslignende bygning tenker du ikke noe over det før to fyrer holder deg fast, og din egen far sier "det er for ditt eget beste" og drar!

Gratulerer. Du er i Red Rock, en leir for å lære opprørsk ungdom å oppføre seg. Her blir du til du når nivå 6 eller blir 18 år.

Dette er starten på Brit sin historie på Red Rock, en historie basert på ekte leirer i USA for opprørsk ungdom. Det er en historie om vennskap som oppstår, en historie om å overvinne problem og ikke minst er det en historie om kjærlighet.

Gayle Forman har før skrevet den fantastiske Hvis jeg blir, hun er en mester i å skildre vennskap og kjærlighet akkurat så godt at du får en klump i halsen og en tåre i øyekroken, men uten å overdrive. Les denne, og vær glad du bor i Norge.

Bjørn Veen
Gjesdal folkebibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar