Søk i denne bloggen

torsdag 11. august 2011

Point Blanc: Alex Rider 2: tegneserieroman av Anthony Horowitz


Alex Rider er 14 år og motvillig hemmelig agent. Dette er bok to i serien om en gutt som i bunn og grunn er en ung, oppdatert James Bond. Det er mindre damer med og mindre vold enn i Bondhistoriene, men desto mer fart og humor.  Og hele tiden balanserer Alex på den tynne linjen mellom liv og død.

I første bok, Stormbreaker, ble Alex Rider motvillig rekruttert til Mi6, de hemmelige tjenester i England.  Han er fremdeles motvillig til å leve et dobbeltliv som hemmelig agent og skoleelev, men Mi6 har brukt for ham igjen. Oppdraget denne gangen er å innfiltrere Point Blanc, en privat skole for unge, uregjerlige rikmannssønner. To rike menn har dødd, og begge deres sønner gikk på nevnte privatskole, er det en sammenheng. Så Alex må finne fram sin indre bad boy for ikke å bli avslørt. Hva Alex finner ut, vel det blir fortalt tusen ganger bedre i tegneserien enn av meg. Men jeg kan si såpass, det tar av.
Tegningene fungerer utmerket til historien. Det var ingen plass jeg stoppet opp for å virkelig nyte tegningene, men heller ingen steder jeg bladde forbi for de var dårlige Bilde og tekst til sammen forteller ypperlig historien. Se søstrenes andre tegninger.

I mars 2011 kom den niende og siste boken om Alex Rider ut på engelsk: Scorpia Rising. På norsk kom bok åtte, Crocodile tears i 2010, så jeg tipper at den siste kommer snarlig på norsk.
Det er gitt ut en tegneserieroman basert på den første boken, Stormbringer og tegneserien basert på bok tre, Skeleton Key, kom nettopp ut på engelsk.
Og det er laget en film, Stormbringer:Det er handling fra start til slutt. Og det er ikke slutt når du tror det er slutt. Og er det slutt da? Forvirret? For å slutte med det må du lese tegneserien eller boken.
Slutt?

Bjørn Veen
Gjesdal folkebibliotek

Nei, ikke helt slutt: Flukten nedover snøskråningen er rippet fra James Bond-filmer, bare se her hva jeg mener

3 kommentarer:

 1. Bare bytt ut Stormbringer med Stormbreaker, du:)

  SvarSlett
 2. Ahem. Takk. Rettet. Går litt fort i svingene til tider.

  Bjørn

  SvarSlett
 3. er det laget en film på point Blanc også?

  SvarSlett