Søk i denne bloggen

onsdag 16. juli 2014

Det er her jeg skal være av Hilde Hylleskaar

“Mange unge sliter med traumer. Dette er en roman som gir livsmot og tro på at tilværelsen igjen kan åpne seg og livet bli bedre, tross fortidens mørke hendelser.”
- Fra forlagets omtale av boken

I Bergen går en jente rundt og venter på å forlate verden. Martine er 17 år og var som barn involvert i en fryktelig ulykke som ikke bare kvestet henne, men og drepte hennes mormor og morfar. År har gått, men noe gikk i stykker inni Martine i ulykken og hun finner ikke sin plass her. Hun er overbevist om at noen eller noe skal komme og hente henne.

Du ser verden gjennom Martine sine øyne. Du får her hennes hverdag med vennskap, forelskelse og familie gjennom gode og dårlige dager. Hennes samtaler med psykologen Alexander står sentralt i fortellingen, hvordan han gjennom samtale når inn til Martine, gjennom den tåken hun ser verden gjennom. Her får du et lite innblikk i hvordan de rette spørsmål stilt av en fagperson kan løsne det som har kilt seg i sinnet. Dette er en bok som gir et lite innblikk i samtaleterapi og viser psykologi som det det er, et verktøy for å hjelpe folk.

På Foreningen !Les sine sider kan man også lese bokmeldinger.
“Når man leser introduksjonen på baksiden av boken, forventer man kanskje ikke en lettlest bok, men den er var overraskende lett å lese. Det er skrevet på en måte som gjør at det blir interessant å lese boka, forfatteren skifter fra det det som har skjedd til det som skjer på en drivende måte.”- Fra Henriette, Torstad ungdomsskole, sin bokmelding.
Vil du lese hele finner du den her: http://foreningenles.no/boker/det-er-her-jeg-skal-vaere

Boken er med i årets txt-aksjon, den er 217 sider langt og er gitt ut av Gyldendal forlag. Du finner den også som ebok i ebokbib.

Bjørn Veen
Gjesdal folkebibliotek


PS! Liker du denne er sjansen stor at du også liker Hilde Hylleskaar sin første bok, “Jeg vil være meg”, en dagbok fra videregående.

2 kommentarer:

  1. Hva kan du si sjangeren er i denne boken?
    Skal skrive en skole oppave å trenger å vite hva sjangeren er.

    SvarSlett
  2. Hei. Dette er en roman, som er en sjanger. (Les mer på Store norske leksikon: https://snl.no/roman). Om det skal snevres mer inn kan det kalles samtidslitteratur.

    SvarSlett