Søk i denne bloggen

torsdag 29. september 2016

Indiebøker 2: Ballen er rund av Johnny Klausen

Med nettet er det blitt lett å gi ut noen som du har laget selv. Musikere har lenge delt musikken sin, fra MySpace i gamle dager til SoundCloud i dag til hvem vet i framtiden. Dersom du som skriver vil kan du legge det ut på egen blogg, via Wattpad til opprette ditt eget forlag. Her er bøker jeg har lest som er selvprodusert og gitt ut på egen hånd. Det som er kult med dem er at historiene ikke oppfører seg helt som andre historier, på godt og vondt. Så om du er lei tamme bøker, prøv deg på disse villere variantene. 

Bok to av tre indiebøker er:

Ballen er rund av Johnny Klausen
Dette er et glimt fra hverdagen til norsk unge. Vi følger en gjeng ungdommer på videregående gjennom ett år. Det hele begynner med en ny jente som dukker opp, Fiona. Hun blir som en stein som treffer vannoverflaten, historiene i boka er ringvirkningen av hennes ankomst. Hun setter sitt preg på fotballbanen og forstyrrer hierarkiet om hvem som er kul eller ikke blant guttene og jentene. Det oppstår mye drama, hvem som er forelsket i hvem, hvem havner i seng med hvem.

Det er mange innom historien, det føles av og til som å være innom en fest, der du treffer mange og det skjer mye. Noe av det som skjer ser du selv, og noe bare hører du om etterpå. De fleste hovedpersonene er fotballinteresserte og her får du både fra kamper i skolecupen og fra Norway Cup. Det er på festene og på fotballbanen de viktigste hendelsene skjer i boka, så går det litt tid, det bli kort sagt hva som skjer, eller ikke skjer, så er det ny viktig kamp, eller dramatisk fest. Folk blir sammen, folk slår opp. Ulykkelig forelsket, mislykkede og vellykkede stevnemøter. Føler du du har for lite drama i hverdagen, les denne.

+    Lett å kjenne seg igjen. Mye handling, lite beskrivelser.
-                   -    Blir litt for mange personer med litt for mye drama og tilslutt tror jeg ikke helt på historien

Bøken er gitt ut på Whitey Monkey publishing og er på 81 sider. Den kan kjøpes på ebok.no:

Bjørn Veen
Gjesdal folkebibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar