Søk i denne bloggen

onsdag 28. september 2016

Indiebøker 1: Plant–man av Daniel Milford

En produsent i musikkverden kan være like kjent som artisten selv. Den som produserer setter sitt spor på den endelige musikken selv om han (eller henne) ikke spiller selv. På samme måte setter en redaktør sitt spor i en bok ved å redigere den, endre på rekkefølgene, på språket, på lengden. Som musikkprodusenten skriver ikke redaktøren selv, hun eller han sørger for at boken blir så bra som den kan bli. Men det er få som kan navngi en redaktør. 

Når du gir ut bøker selv får du ofte hjelp av venner til å lese gjennom boken for å finne feil, både i plott og i språket, men det er ikke helt som en redaktør. Så på samme måte som egenprodusert musikk, indiemusikk, har en spesiell lyd, har også bøker utgitt på egen hånd eller eget forlage en egen stemme. De neste tre dagene gir jeg tre tips fra bøker ikke utgitt på store forlag. Den første er:

Plant–man av Daniel Milford
Velkommen til en verden der din nye klassekameraten kan ha vinger og flammer på hodet. En verden der uteskole betyr nettopp det, skole ute, pulter, tavler og stoler under åpen himmel. Blir bøkene dine våte får du kjeft av verdens sureste lærer. Det er en vill verden dette, en verden fylt med de merkeligste superhelter. En av disse heter Patrik, en ung gutt med skjulte krefter og er vår hovedperson.

Patrik, AKA Plant-man, ble utsatt for et laboratorieuhell og kan nå få alle grønne vekster til å gro med bare tankene. Han er flau over kreftene og har klart å holde dem skjul. Så begynner en ny gutt i klassen, Jørn, som ikke kan skjule kreftene. To blodrøde vinger på ryggen, et bål på hodet, Jørn skiller seg ut og sånt sett er denne verdenen lik vår, skiller du deg ut blir du mobbet. Patrik med sine krefter tør ikke stå opp for den nye gutten og enda verre blir det da Jørn får skylden for flere skogbranner som herjet området. For en superheltfortelling har gjerne superskurker og da Plant-Man møter Woman of Destruction, trenger han alle de supervennene han kan få!

+    Kul dialog med lite dødtid
-                   -          Du må like superhelter. Det er vanskelig å lage en original superhelt.

Boka inneholder også et veldig fint etterord hvor forfatteren forteller hvordan historien kom i gang. Denne boka er kun utgitt som ebok. Du finner den på eBokBib og som kjøp: https://ebok.no/ebok/plant-man_daniel-milford/

Bjørn Veen
Gjesdal folkebibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar