Søk i denne bloggen

onsdag 4. oktober 2017

En av oss lyver av McManus, Karen M.

Fem elever må sitte igjen en torsdag på Bayview High. De er alle som tatt ut av en amerikansk ungdomsfilm:

The nerd. Bronwyn. Flink pike med bare gode karakterer og som aldri gjør noe galt.
The beauty. Addy. Den peneste jenta på skolen.
The bad boy. Nate. Kriminell dømt for dopsalg, kjører motorsykkel og driter i skolen.
The jock. Cooper. Atleten, kjekkasen og skolens baseballstjerne.
og
The outcast. Simon. Einstøing mislikt av mange og fryktet av alle for sin app “Hørt det” hvor alle rykter om folk på skolen settes ut hver fredag. Og til nå har alle ryktene stemt.

Så faller Simon om, de fire forsøker å redde ham, men til ingen nytte, han dør. Det kommer fort frem under etterforskningen at denne fredagen var det fire hemmeligheter som skulle settes ut, en for hver av de fire i klasserommet med Simon. Det er ikke lenger en ulykke, men en mordgåte! Hvem drepte Simon?

Det begynner så uskyldig i del 1: Simon sier. Alle de fire mistenkte virker genuint uskyldige og ingen forstår hvorfor de blir mistenkte for drapet.
Men i del 2: Leke gjemsel viser det seg at alle de fire mistenkte har mørke hemmeligheter og god motivasjon til å drepe Simon.
Del 3. Sant eller usant er hvor det virkelig blir spennende. Hemmelighetene er ute av sekken og hverdagen for de fire er forandret for alltid. Og har du ikke gjettet det enda får du også svaret på hvem som drepte Simon

“Simon says” er det engelske navnet på leken vi kaller “Kongen befaler.” Simon sier i denne boka litt for mye. Hvem drepte ham for det han skulle si?

Etter å ha lest såpass med nordiske ungdomsbøker må jeg si at denne boka var tammere enn jeg trodde da jeg plukket den opp. Men beskrivelsen “The Breakfast Club meets Pretty Little Liars” summerer godt opp denne boken. God underholdning!

Boken er utgitt på CappelenDamm og er på 378 sider. Finnes også som ebok i eBokBib

Bjørn Veen
Gjesdal folkebibliotek

PS: Det engelske forlaget beskriver Bronwyn som geek, det norske som nerd. Det er to ord som ofte brukes om en annen. Les en lengre diskusjon her for deg som alltid har lurt på forskjellen:
http://bigthink.com/laurie-vazquez/are-you-a-geek-or-a-nerd


Så hva mener du? Er Bronwyn geek eller nerd?

2 kommentarer:

  1. Ble litt skuffet over denne boken, for å være ærlig. Den begynte litt lovende, men den var som sier ganske tam, og klarte ikke fenge meg som leser.

    SvarSlett