Søk i denne bloggen

fredag 6. september 2019

Slutten av Mats Strandberg

Pushing through the market square,
So many mothers sighing
News had just come over,
We had five years left to cry in

News guy wept and told us,
Earth was really dying
Cried so much his face was wet,
Then I knew he was not lying
-          5 years, David Bowie

Det endelige punktum settes 16. september, klokken 0412. Da er alt slutt. En komet vil utslette hele jorden og alle som bor her. Det er ingen siste desperate redningsaksjoner, ingen vågale hopp i tid eller rom, ingen helter eller guder som kan redde oss. Dette er slutten.

Dette er historiene til Simon og Lucinda de siste 5 ukene verden eksisterer.
Simon sin fremtid forsvinner før verden ender, den forsvinner med Tilda, ex-kjæresten, blir hun funnet drept. Hun slo opp for “å bli 100% fucked up”, og bare la alt skli ut. Politiet har viktigere prioriteringer nå som verden snart er borte, men det ryktet sier at Simon gjorde det. Så han klamrer seg til minnet og vil finne ut hvem som drepte Tilda før alt er slutt. 
Lucinda hadde ingen fremtid fra før av, hun lå kreftsyk og isolert. Nå som ingen andre heller har en fremtid, og den tidligere bestevenninnen Tilda er funnet død, våger Lucinda seg ut i verden igjen en siste gang. 
Sammen må de to prøve å finne sannheten bak Tilda sin død, og sammen må de godta at dette er virkelig slutten.

Menneskeheten går her ut med en verdighet jeg ikke helt tror på. Desperasjonen, fortvilelsen, sorgen, alt det som lurer under den tynne hinnen av sivilisasjon, kommer ikke skikkelig fram. Jovisst, det blir nevnt av fæle ting skjer, men det bare nevnt. Det jeg fikk vondt i magen av var hva ville jeg gjort om dette var sant. For deg som synes at “jorden går snart under” er en morsom ide for en bok. For deg som vil ta et dypdykk i hva som skjer når verden går under, les “Veien” av Cormac McCarthy. 

Boka er på 524 sider og er gitt ut av Kagge forlag. Jeg fikk den i posten, takker og bukker. Den finnes også som ebok i Ebokbib.

Bjørn Veen
Gjesdal folkebibliotek

PS: Her er et utvalg bøker om verdens undergang: http://ungdomsboka.blogspot.com/2012/11/verdens-ende-og-videre.html

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar