Søk i denne bloggen

onsdag 17. februar 2021

Charlie Drømmevandrer Bok 2: Sølvdronningens hevn av Svein Tindberg

Charlie er tilbake, men nå er han ikke lenger alene, og denne gangen trenger noen hans hjelp. Det er ikke bare hans evner til å styre drømmer som trengs, Charlie får nye evner denne gang, og det trengs, for det er en vanskelig gåte han må løse.

Boken begynner med at Charlie har mistet noen nær og han flykter fra sorgen. Det er ikke så lenge siden han mistet moren, og de vonde minnene kommer tilbake. Han havner på det gamle jernverket utenfor byen. Der bor Fatima i klassen, hun har vært borte fra skolen lenge. Han finner ut at Fatima sover ikke lenger for hun er så redd for marerittene hun har hver natt. Hendelsene på Adnafjell skaffet ham en venn, Oda, og sammen bestemmer de seg for å bruke påsken til å hjelpe Fatima med de vonde drømmene. Det er ikke bare lett i nøste opp i hva, eller hvem, som plager Fatima, og hvorfor. Men plassen Fatima bor har en lang historie, det har vært mer her enn det gamle nedlagte jernverket, kanskje svarene ligger i fortiden? Igjen vikler drømmer og virkeligheten sammen og blir vanskelig å skille. Hvordan kan Charlie redde Fatima, men ikke miste seg selv?

De er fine disse bøkene om Charlie, de føles litt tidløse.  De kan passe for alle som har god kontakt med barnet i seg, husk at eldre barn, selv ungdom, godt kan like å bli lest høyt for, da kan denne boken passe godt. Drømme-sekvensene skaper en mystisk stemning som smitter over til den spennende hverdagen. Mange fine voksne her, og de er kloke nok til å holde seg i bakgrunnen å la barna ordne opp. 

Les om bok nummer en her: http://ungdomsboka.blogspot.com/2020/09/charlie-drmmevandrer-1-fangene-i.html . Det kommer en bok tre, ikke alle har fått fred

Jeg fikk tilsendt denne boken, som den første, av forlaget. Takker og bukker

Boka er på 194 sider og den er gitt ut av Kagge forlag. Denne kan også lånes på Allbok, https://allbok.no/.

Bjørn Veen

Gjesdal folkebibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar