Søk i denne bloggen

lørdag 8. mai 2021

Outlaster av Nina Borge

Flott bok om gleden med gaming, men også om det å slite psykisk. Bør leses av mange, også lærere og foreldre!

Adrian takler ikke folkemengder, alle øynene som ser på ham, alle stemmene som hvisker om ham. Det prikker i fingrene, det blir vanskelig å puste, han blir kvalm. Så ungdomsskolen fungerer dårlig. Hjemme foran PC-en går det mye bedre for Adrian. Der styrer han, Outlaster, et CS:GO-lag. De er gode, så gode at de vil prøve seg i skikkelig turnering. Jos, hun er kjapp og presis, Emil er en mester i sniking og Andreas passer alltid ryggen deres. Men for å delta trenger de en spiller til. Jos kommer med Mikael, og selv om han er topp fyr blir det dårlig stemning i laget. Er det noe mellom Jos og Mikael, eller er det Adrian hun liker? Andreas blir mer og mer toxic og for å få trent skikkelig vil Emil at alle møtes IRL. Angst. Mer spilling betyr mindre soving, betyr stress på skolen, betyr skulking, betyr stress hjemme. Det blir ikke lettere å være Adrian.

Vi mennesker er flokkdyr. Vi trenger noen rundt oss. Så hva gjør du når du ikke takler det? Adrian må gjennom masse, han må virkelig slåss med seg selv. For han vil. Han vil treffe Jos mer, han vil vinne den turneringen, han vil gå på skolen. Men han får det ikke til, det er så vondt når redselen treffer ham som et godstog.

Du kjenner kanskje en som Adrian. En som sitter med hetten på inne, som ikke svarer når læreren spør. Han eller hun blir gjerne gående alene. Du har helt sikkert følt deg som Adrian noen ganger, alle blir litt nervøse i store folkemengder. Les denne boka for å vite at du ikke er alene eller for å forstå folk rundt deg. Folk flest er ganske ok om du gir dem en sjanse. Det hjelper å snakke om problemer!

Boka er på 182 sider og er gitt ut på Gyldendal. Den finnes også som e-bok på Allbok, https://allbok.no/

Og tenk CS er så gammelt at far til Adrian har vært CS-spiller som ung. Det er vilt!

Bjørn Veen

Gjesdal folkebibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar