Søk i denne bloggen

mandag 10. mai 2021

Bakgårdshund av Magnus Buen Halvorsen

Balal, Ovar, Mo og Zymer er fire unge gutter i Oslo med en YouTube-kanal hvor de driver å pranker folk. Det er til nå ganske uskyldig skremming, når boka begynner sitter Zymer inne i en hekk klar for å hoppe ut og skremme folk som går forbi. De har bikket 100 subs, men det er ikke nok. De drømmer om å bli Norges mest populære kanal, og da må de sikte høyere. Ovar legger planer. Hvor er det mye folk, og hva er folk redd for? T-banen og smellskudd! En live-stream, en terror-challenge! Men er all oppmerksomhet bra oppmerksomhet? Går gjengen for langt i jakten på likes og subs?


Hjemme har Balal alt han trenger, men moren går aldri ut, og faren er ofte redd. En journalist er ivrig etter å snakke med faren til Bilal. For hva skjedde egentlig den dagen da terroristene angrep vannverket far til Bilal jobbet på? Hva gjorde at familien til Bilal fikk komme til Norge, at faren fikk den flotte leiligheten og en god jobb?

En kort bok med mye klokt å si om vennskap, familiehemmeligheter, søsken, å flytte til et fremmed land, om å passe inn og jammen litt om kjærlighet også. Bilal er en god hovedperson, det er litt tak i ham. Det ble rett og slett spennende dette, for det smellet i T-banen utløser litt av hvert rundt Bilal. Boka er lett å komme inn i, spennende nok til å bli der og akkurat passe lang, 160 sider. Den er gitt ut på Cappelen Damm og finnes også som ebok på Allbok, https://allbok.no/

Bjørn Veen

Gjesdal folkebibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar