Søk i denne bloggen

onsdag 23. juni 2021

Invasjonen. Animorphs 1 av K. A. Applegate og Michael Grant, illustrert av Chris Grine.

Fem ungdom blir vitne til en UFO krasjlander, og et døende romvesen gir dem evnen til å bli til dyr. De blir også fortalt at fiendtlige romvesen allerede er på jorden, de har invadert hodene til mange voksne. Så disse fem vanlige ungdommer som tok en snarvei hjem fra kjøpesenteret er nå jordens siste sjanse mot invasjon.

Jeg leste aldri denne bokserien, og lurte på hvorfor den var gjort om til tegneserie 2021? På nettet leser jeg at Animorphs var en bokserie (55 bøker + flere spinn-off-titler) gitt ut på 90-tallet. Det var billige, heftede bøker som ble solgt i kiosker og dagligvarebutikker.

Var det et håp å treffe lærere som husker dem?

Var det noen som virkelig elsket bøkene som står bak?

Var det Stranger Things-effekt? 90-tallet er kult igjen?

Jeg fant aldri ut hvorfor, men når jeg leste denne så jeg hva som fenget. Det var det menneskelige i all galskapen som gjorde den bra. Det handler ikke bare om at du kan bli ett dyr, men gleden av å bli det. Det handler ikke bare om at alle voksne er en fiende, men at de kan være det. Det er lettere å se for seg gleden av å kunne å fly, enn å forestille seg at du flyr. Det er lettere å bli med på at noen voksne er fienden din, mer enn at de er kontrollert av skumle romvesen. Dette er første bok.

Tegningene fungerer bra til å fortelle historien, mennesker som morfer til dyr er litt ekkelt og romvesenene er passe fremmede. Her kan du bla gjennom de første sidene og se selv: https://issuu.com/fontiniforlag/docs/animorphs1_norsk_issuu

Tegneserien er 232 sider og gitt ut av Fontini. Den er med i leseaksjonen txt 2021: Ut av skyggene.

Bjørn Veen

Gjesdal folkebibliotek

PS! Dersom du blir hekta, så har vi fremdeles hele bokserien på magasinet vårt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar