Søk i denne bloggen

onsdag 27. april 2022

Freaks av Jan Tore Noreng

Å være ny en plass er vanskelig. Vi liker alle best å høre til.

Mikkel er ny på videregående, og han finner ikke helt ut av det med de andre. Det er kjipt å være mye alene. Bestekompisen Simen gikk en annen vei, og på en annen skole, han har allerede en ny gjeng.  Er du ensom er du sårbar, og de er det alltid noen som liker å hakke på. Men Mikkel reddes av David og vennene hans, og snart har han en plass han hører til. Men så inviterer de til møte på fritiden, og søte Prisca spør pent om ikke Mikkel kan komme. På møtet oppdager Mikkel at hans nye venner sitt syn på andre skiller seg kraftig fra hans eget. Hva er viktigst? Å høre til eller si fra?

Denne var virkelig bra. Det var lett å leve seg inn i Mikkel sin verden, vi har alle stått utenfor en gang. Den satte i gang litt tanker om det å stå for noe. Og den var spennende, veldig spennende. Hverdagsdrama, med nok hverdag til å gjøre den lett å leve seg inn, og nok drama til at det er vanskelig å legge den ned.   

«Gutta - bøker for gutter som har sluttet å lese.» sier Gyldendal om serien. Jeg syntes nok det var store ord, men må innrømme at boka imponerte. Håper det kommer flere i serien. (Det gjorde det, bok 2: Høyt press er ute nå: http://ungdomsboka.blogspot.com/2022/06/hyt-press-av-jan-tore-noreng.html )

Boka er på 105 lettleste og velkomponerte sider, finnes også som e-bok og for strømming på Allbok. 

Bjørn Veen

Gjesdal folkebibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar