Søk i denne bloggen

onsdag 10. mai 2023

Rema 1 Mysteriet med den blå tåken av Amy Kim Kibuishi

Hva er et navn? Den blomst vi kaller rose vil dufte deilig, navnet uansett.
- Fra Shakespeare sitt skuespill Romeo og Juliet
 
På fantastiske reiser til steder aldri sett, sier navn så mye. De setter stemningen for stedet. Gode navn gir stedet eller personen det lille ekstra som får alt til å bli litt mer ekte. Jeg har reist til fjerne steder som Arrakeen, Lankhmar, Gråhavnene og Vinterfall med reisefølge som Thufir, Fafhdir, Cirdan og Arja. I 
Mysteriet med den blå tåken reiser jeg med Tabetha, til Rema?
 
Det finnes dem som forsker på banneord slik at de som driver produktnavngivelse i Japan ikke kaller en vare noe som er upassende i Norge. Som Honda som lanserte sin lille bil Fit, som opprinnelig hadde to bokstaver, -ta, til i navnet. Den ble hetende Jazz i Norge. Dette skjer ikke på mindre produkt, så tegneserieskaper Amy Kibuishi vet nok ikke at det er en matkjede i Norge som heter Rema.
 
Rema: Mysteriet med den blå tåken er en portal-fantasi fortalt som tegneserien. Da må de to største titlene nevnes: Amuletten (Amy Kim Kibuishi er gift med Kazu Kibuishi, kjent som skaperen av Amuletten. De snakker nok en del sammen om historiefortelling) og Nordlys. Liker du dem, liker du denne, enkelt og greit. Her er en forsvunnet far, en kjekk, mystisk fremmed og en helt ny verden å utforske. Den er mye kjekkere å lese enn å lese om. Det er nok forholdet mellom Tabetha og Filip som griper mest.
 
Tegningene kler historien bra, manga møter vestlig-tegnestil. De sørger for at handlingen glir lett av gårde, men det er sjeldent du stopper opp og nyter dem.

 
Dette er første bok. Du kan lese mer om denne, og videre bøker (hun er kommet halvveis med neste),
her: Amy Kim Kibuishi's blog (felaxx.blogspot.com). Her er attpåtil tegninger til nedlastning om du har lyst å prøve deg på fargelegging 

Denne tegneserien er utgitt av Fontini forlag. Jeg liker den gode innbinding, kvaliteten på arkene og tyngden på boka, den innbyr til lesing.
 
Bjørn Veen
Gjesdal folkebibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar