Søk i denne bloggen

mandag 12. august 2024

SLAM. Dette er ikke en diktsamling av Martine Johansen (red.)

Det er noe berusende her. Dette er ikke sånn folk snakker / skriver til vanlig. Dette er ikke sånt folk sier til vanlig. Dette er ikke å lese høyt, det er å føle høyt.
 
Sosiale medier viser utsiden av mennesker, hvordan du vil andre skal se deg. Slampoesien fram innsiden av mennesket, alle tankene, følelsene, alt som skjer, på en gang.
 
Å lese SLAM!SLAM!SLAM! er på en måte som å gå på fest med en gjeng eldre unge voksne. Der, som her, vil du høre historier om ting du ikke har opplevd til nå. Kanskje ting som du aldri vil oppleve. Det er ikke alt du vil forstå, det er ikke alt som du trenger gjøre nå, eller noen gang.  Men dersom du har lyst å oppleve følelsen av å stå på egne bein, å eie egen fortid nåtid og fremtid så blir mye fortalt her på en vill måte
 
Ikke tenk struktur, enderim, spenningstopper eller metaforer. Kjenn heller på spenningen av å høre noen dele sine tanker, sine hemmeligheter, sine følelser for deg, og alle andre.
 
En bok med dypt personlige tekster laget for å bli framført helt alene på en scene framfor en ukjent folkemengde, er det noe for dagens ungdom? Ja! De trenger noe som er annerledes, noe som treffer dem, noe som ikke er flinkt, men vilt! Denne boken river litt opp i hvordan du leser. Den utfordrer deg på måter det går an å lese

Dersom denne boken var et person ville den vært vakker og vill.
 
Lignende bøker:
Du kan lese «Punching the air» av Ibi Zoboi om du liker skrivestilen, det er en historie skrevet på et «Slam»-aktig språk.

Bjørn Veen
Gjesdal folkebibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar