Søk i denne bloggen

tirsdag 9. august 2011

Tams store prøve: Drageriddere 2 av Jo Salmson

Lettlest og fantastisk om drager

En lettlest bok fylt med tegninger.  Tam er en tiggergutt som i den første boken, Tam Tiggergutten, blir plukket opp av en av de åtte dragene og ført til slottet for å bli dragesvenn. Men som han finner ut i denne boken er det en lang vei å gå, og han har mange fiender og få venner.

Tegningene er svart/hvitt i mangastil og finnes på nesten hver side. De er passe stemningsfulle og passer teksten, selv om de kan bli vel skisseaktige og hadde nok gjort seg bedre med farger.
Det er fantasy, med alle kjennetegn: En profeti og en utvalgt hovedperson med spesielle evner, selvsagt fattig.  Han er alene, men får etter hvert få, men gode venner. Og selvsagt: Drager. Men det var noe med den. Jeg likte godt skildringen av vennskapsbåndet mellom Tam og Blåne, dragen som velger ham ut. Lett å plukke opp, lett å lese. Det er  kommet seks bøker om Tam.

Illustrerte lettleste historier og tegneserier er en god start for de som ikke har lest så mye. Det har dukket opp en god del av denne typen bøker de siste årene, så liker du Drageridderne vil du også like: Taynikma – tegneserie og bok i ett.
Alvedronningens riddere – fargesterke tegninger
Azur: En forhistorie til Phenomenabøkene
  Drageherren
Sarin: Jente i hovedrollen


    
Kimura: Satt i fremtiden i en verden i ruiner


Menneskejegeren
Sagaen om Sigurd:  Etter et gammelt norrønt sagn                    
Mare: Fra forfatteren av Phenomena
                                  Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar