Søk i denne bloggen

tirsdag 7. februar 2017

Verden er en boble av Nicola Yoon

SCID, boblebarn, er barn født uten immunforsvar. Det betyr at alt i hele verden er farlig for dem. Madeline er et boblebarn og har levd i 17 år i et hvitt, sterilt rom. Hun bor sammen med moren som også er legen hennes og tas vare på av sykepleier Carla. Av og til er en lærer innom, men hun gjør det meste av skoleoppgaver på nett. “Jeg er alene, ikke ensom” sier hun til moren. 

Så flytter det inn en ny familie i nabohuset, Madeline ser, Olly, han ser henne og uttrykket “forelskelse ved første blikk” er vel det rette uttrykket. De finner hverandre på nettet, og Carla tenker at så lenge gutten desinfiseres og de to ikke berører hverandre kan de jo møtes. Men er det mulig å plassere to forelskede ungdommer i samme rom og fortelle dem ikke å røre hverandre?
Du mange store følelser som umulig forelskelse, strenge forbud og plutselige overraskelser i denne boken.

Dette er en boken som må oppleves. Historien fortelles på mange måter, mellom korte sider finnes en chat her, en tegning der. Du får presentert diagrammer over f.eks. kysseforberedelser, en graf over hvor sent tiden går når du venter på den du elsker, viktige ord blir forklart som en ordbok bare Madeline-stil og det settes opp mattestykke som har mer med kjærlighet å gjøre enn å finne en løsning. Sammen blir summen en nydelig fortelling om besettelse og kjærlighet. Det finnes mange måter å elske noen på.

Dette er en bok verdt å eie, en del av sidene er verdt å lese om igjen mange ganger. Side 122 for eksempel:














Bjørn Veen

Gjesdal folkebibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar