Søk i denne bloggen

fredag 24. februar 2017

De 4 Hyper av Vera Voss

De 4 er fire vanlige jenter som gjennom sin blogging har satt søkelys på viktige saker. Serien spinner spennende historier fra virkeligheten. Satt på spissen kunne dette skjedd deg. Denne gangen handler det om eksamensdop, som Emma Clare Gabrielsen tester i “Innafor” episode nr. 3 “Dop meg”.  Sammen kan de gjøre så mye mer enn hver for seg.

Det er kommet fire bøker i serien:
Den første het Hevnen og handlet om Julie og nettmobbing. I denne historien kom De 4 sammen for første gang. Bok nummer to, “Modellene”, handlet om Bea som drømte om å bli modell og De 4 som etterforsket nakenbilder som er lekket på nett . I den tredje boka “Hjerteløs” ble en Youtube-video Stine hadde lagt ut plutselig populær, med masse deling og likerklikk. Men alt var ikke som det skulle være og De 4 måtte komme til bunns i grumset.

Bok fire, “Hyper”, handler om Lily, en skarp jente med store ambisjoner. Hennes far kom fra små kår i Nigeria og ble toppadvokat i Norge, hennes mor er en anerkjent arkitekt. Lily sikter også høyt, hun vil utdanne seg som advokat på et amerikansk eliteuniversitet. Derfor har hun søkt, og kommet inn på, en av Norges mest eksklusive privatskoler. Men steget opp fra den vanlige skolen er vanskelig, nivået her er skyhøyt og Lily må jobbe enda mer for å holde karaktersnittet oppe. Sosialt må hun også jobbe, her er alle skikkelige rike, pene og vellykket. Lily jobber enda mer for å få bedre karakterer og nye venner, men døgnet har ikke nok timer til alt. Det er ikke før Thea, den kuleste av de kule, forbarmer seg over Lily og viser henne noen triks det løsner. Men til hvilken pris.

Det finnes ingen snarveier, hadde pappa sagt. Men det var ikke sant; det fantes mange. Det fantes en vei brolagt med bitte små, hvite piller og et ørlite, tynt lag med hvit snø. Det var ikke juks, det var jo bare som tusen kopper kaffe. Og hvis målet med det var godt, så kunne det vel ikke skade?

De 4 er bekymret etter Lily stenger dem ute. Da Thea sin far, selveste justisministeren, blandes inn i en alvorlig ulykke er det kun sammen med Stine, Bea og Julie hun kan løse saken og komme ut av den onde spiralen nedover.

Jeg liker at serien presenterer skikkelig de fire bloggerne, hver får sin bok, samtidig som det helt klart er en serie. Av og til kommer “De 4”, gruppen litt i bakgrunnen for den boka handler om, men håper på videre bøker i denne serien med viktige saker fra hverdagen.

“De 4: Hyper” er utgitt av Kagge forlag, er på 249 sider og finnes også som ebok i ebokbib.

Bjørn Veen
Gjesdal folkebibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar