Søk i denne bloggen

torsdag 17. september 2009

Ikke stol på noen over 25!

Veslebror ser deg av Cory Doctorow

Dette er kanskje den viktigste boken du leser i år. Dette er din generasjons revolusjon, og denne boken er proppfull av ideer, tanker og fenomen. Livet er en lek for Marcus Yallow 17 år, han laiver, driver på med ARG, han er mer enn vanlig involvert i data. Så går det en bombe av i San Fransisco der han og vennene Vanessa, Darryl og Jalu er på feil sted til feil tid. De blir tatt av sikkerhetsstyrker og avhørt. Alt forandrer seg etter dette.


Er det greit å bli overvåket så lenge du ikke gjør noe galt? Hvor langt ville du latt det gå? Dersom det ble hengt opp kameraer på alle do i Norge for å hindre overdosedødsfall, hadde det vært ok? De fleste gjør jo ingenting galt på do.


Ja, boken er på nynorsk. Ja, den har til tider veldig mye informasjon. Ja, den har mange teknisk uttrykk. MEN den beskriver en kamp som må tas. Kampen om nettet. Kan du være både fri og trygg?


Hvordan ville du reagert om du ble behandlet som terrorist av ditt eget land, torturert av norske militære?

Vil du leve i et land der styresmaktene skaper mer frykt enn terroristene?

Hva skjer når du må ofre din frihet for at de kan si at du er trygg?


Dette er nå, og denne bør leses av alle.


Den engelske utgaven kan lastes ned her i mange forskjellige format. Gratis. Les den på mobilen eller den bærbare maskinen.

Du kan laste ned halve (!) boken i pdf-format på Samlaget sine sider. Les intervju med forfatteren.

Bjørn "politisk" Veen.

Gjesdal folkebibliotek


PS! Om du synes dette var litt fjernt, les Georg Apenes sin kronikk om EU sitt nye lagringsregister som er i ferd med å bli godkjent i Norge.

1 kommentar:

  1. Finn eboka her. http://kunnskapsallmenning.no/cory/
    (Og alt annet denne spennende forfatteren har skrevet på norsk)

    SvarSlett