Søk i denne bloggen

mandag 2. januar 2012

Historien om Fru Berg av Ingvild H. Rishøi

Denne er mest for jentene, men gutter, følg med, dere kan lære noe. Dette er en novellesamling, fem noveller, utgitt som voksenbok. Boken er nominert til Ungdommens kritikerpris, som er for den videregående skolen.

De fem novellene:
Historien om fru Berg: Om en mor som svikter, med fatale følger for fru Berg.
Trylle bort mennesker: Dersom lillesøsteren din blir tryllet bort vil hun en dag ikke være mer.
The life and death of Janis Joplin: En skakkjørt jente har havnet på sidelinjen av livet, hun har levd for hardt. Hun får høre at hun ligner på Janis Joplin og når hun hører stemmen til Janis forklarer den alt som ikke virker inni henne. Musikk og dramatikk.
Det som lyser: Om en bror som forsvinner inn i sitt eget hode, det virker som han går seg vill i sine egne tanker. Og lillebror står fortvilt igjen på utsiden som tilskuer.
Jentene mine: Om en mann som forteller til datteren sin hvorfor det gikk som det gikk. Han vil så gjerne forklare hvorfor han ikke er der de er. Og jeg kjøper forklaringen.

De kommer veldig nær deg, de som forteller i novellene. Kanskje litt for nær. Du tenker kanskje at dette ikke er oppdiktet, men ekte? Du tenker kanskje at dette er deg eller meg? Og det gjør novellesamlingen bra, at den kommer så nært at det fine blir veldig fint, men det vonde, det vonde gjør skikkelig vondt.

Bjørn Veen
Gjesdal folkebibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar