Søk i denne bloggen

fredag 13. april 2012

Giftige hjerter av S.B. Hayes


Dersom jeg kun skulle brukt ett ord for å beskrive denne boken ville jeg brukt dramatisk. 

Den er satt i en småby i USA, der Katy bor. Katy går på videregående, hun syr og designer klær og bor sammen med sin mor. På overflaten ser alt bra ut, men hun er usikker på seg selv, på egne evner og på vennskapet hun har med Nat og Hannah. Selv når drømmegutten Merlin viser interesse er hun usikker. Og det hjelper ikke at moren ligger hjemme kronisk deprimert. Så når en ukjent jente begynner å følge etter Katy, en jente med noen intense grønne øyne, blir Katy nervøs. Og når jenta, Genevieve, hvisker i øret hennes ”Jeg skal gjøre livet ditt til et mareritt” begynner en særs dramatisk historie for Katy.

Hvem er Genevieve egentlig? Og hvorfor dette hatet mot Katy? Det er mange tråder å nøste opp i her med tragiske ulykker, hekseprosesser, fosterhjem og forbannelser. Det er en jentebok, men en spenningsjentebok, og det liker jeg. De første sidene var litt mye dilldall for meg, men det tok seg skikkelig opp og etter hvert fløy sidene av gårde. Les denne som det den er, ren underholdning. Sett deg i yndlingsstolen din, lukk verden ute og følg med Katy etterforske gåten Genevieve.

Aschehoug forlag sendte ut spørsmål om det var noen bloggere som ønsket å skrive om denne boken, det gjorde jeg, og jeg fikk boken tilsendt.

Bjørn Veen
Gjesdal folkebibliotek

PS! Boken har ingen ting med Arthur-legenden å gjøre dette. Merlin (Kong Arthur sin trollmann) og Genevieve (Guinevere) er bare brukt som navn.

1 kommentar:

  1. Hres ut som en spennende bok å lese:) Har den i bokhyllen, og nå gleder jeg meg til å lese den:) Ha en fin helg:)

    SvarSlett