Søk i denne bloggen

onsdag 21. mars 2012

Salamandergåten av Jørn Lier Horst

Årets påskekrim?
Boken sløser ikke med ord, den går rett på sak: Cecilia Gaathe finner en død mann i sjøkanten ved hotellet faren driver og de begge bor i. Cecilia mistet mor sin året før, hun forsvant og ble funnet druknet. Mens hun står der forstenet av det grufulle synet kommer Leo, mor hans er nyansatt på hotellet. Han ringer politiet, men ikke før han har tatt noen bilder av liket. Politiet kommer, og de to blir jaget vekk, de går ned til Une og hunden Egon. Une bor her i Skutebukten sammen med faren som er fisker. Faren har sett at det ligger et båtvrak på skjæret og mener det er en ulykke, snart mener alle det. Det vil si alle utenom Cecilia og Leo som har sett fotsporene som gikk rundt den døde mannen. Noe har vært der før dem og ikke sagt i fra!

Det er en glede å lese en godt skrudd sammen krimgåte. Det er mange gjester på hotellet Perlen, og det er ikke alle som er de de utgir seg som. Og hvem kan de stole på? Spennende er det hele tiden, og på slutten er boken umulig å legge fra seg. Og selv om denne gåten blir løst er det en enda større gåte, hva skjedde egentlig med mor til Cecilia?

Jørn Lier Horst som har skrevet boken er politimann, han har skrevet mange krimbøker for voksne, og fått mye skryt for dem. Dette er hans første bok for et yngre publikum, og den første i en serie. Jeg tenker at jeg skulle ønske at jeg hadde denne serien å lese da jeg var yngre, og ikke Hardy-guttene, dette var mye bedre. Og jeg tenker at jeg leser for lite krim. Ta denne med i påskeferien, og trenger du flere gode krimbøker? Les da bøkene om Afrodite: Afrodite og døden, Afrodite og sviket og Afrodite og ulykkesfuglen Finnes også som ebok i  eBokBib (finn gratis appen i Appstore eller Google Play)


Bjørn Veen

Gjesdal folkebibliotek

4 kommentarer: