Søk i denne bloggen

torsdag 4. juli 2013

Synnes puslespill av Lisette Askø

Synne følte seg fri. Ingen voksne. Ingen som skulle fortelle henne hva hun måtte gjøre, eller hva hun gjorde feil. Hun var med Karoline, og hun var med gjengen. I skogen.” 
Seks ungdommer reiser på overnattingstur i Austadskogen: Synne, Karoline, Lars, Petter, Maria og Henrik. Synne er en usikker jente med en vond barndom som hun kun husker biter av. Karoline er bestevenninnen og bunnsolid. Hun er sammen med Lars, en bråkjekk kar. Petter er en litt mørk og innesluttet fyr. Maria er den store skjønnheten og Henrik er typen til Synne. Når bitene fra Synnes barndom faller litt og litt på plass, blir bildet mer og mer dystert. Skogen bærer på en hemmelighet, en hemmelighet som vil forandre livet til de seks ungdommene for alltid.

Historien er basert på et teaterstykke av forfatteren og er inspirert av en gammel spøkelseshistorie. Den passer nok best for jenter som ikke har lest så mye, men har lyst til å gi bøker et forsøk. 

Boken er utgitt av Publica bok og er på 159 sider. Den er en del av høstens tXt-aksjon: Smak. I årets aksjon er det ungdommenes egne stemmer og kommentarer på Uprisen som har telt. Denne ble kåret til en av de ti beste ungdomsbøkene i 2012, med kommentarer som: 
”Jeg synes boka var veldig bra! Den var ekstremt spennende, trist og skummel. Det er positivt.”
Boka er skrevet på en fin måte og det var ikke mange ord jeg ikke skjønte. ”
 ”Og på slutten satt jeg der «Hva, nei, hæ? Nei, nei, nei» så det sier jo en del.”
Bjørn Veen
Gjesdal folkebibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar