Søk i denne bloggen

torsdag 31. oktober 2013

Allehelgensaften

I kveld er alle helgers aften. Skillet mellom vår vanlige verden og de dødes nattverden svekkes. I natt er det tid for uhygge, skrekk og snop.

Jeg er egentlig for mørkredd til å lese skumle bøker, spille skumle spill eller se skrekkfilmer. Å vokse opp langt ute på landet, der det faktisk er bekmørkt med levende fantasi var ikke bare bare. Alene langs en mørklagd vei. Rundt deg bare svart. Og du begynner å tenke på hva som kan være der ute, hva som akkurat nå ser på deg, kommer mot deg og ut av natten for å ta deg. vel da løper du. Jeg har løpt mye i min oppvekst.

Her er et knippe bøker som kan få deg til å løpe neste gang du er alene i mørket:

Øksemorderens hodeskalle av Morten Dürr: Splatter for barn og ungdom og ikke for de sarte. Etter et veddemål stjeler to gutter en hodeskalle fra kirkegården. Lite vet de at de har stjålet Øksemorderen sin hodeskalle, en lærer som slaktetn hele klassen sin, og han vil ha det tilbake!


Spøkelsesridderen: En tidløs spøkelsehistorie av den gode, gamle sorten. Det miserable livet på internatskolen blir enda verra da Jon Whitcroft oppsøkes av gjenferd.
Svarte-Mathilda: 3 bøker, slutten kom i år. Tør du stå foran speilet og si "Svarte-Mathilda" 5 ganger?Marg og Bein. Årets nye bøker er: 
Frank: Hold deg unna spøkelse Frank.
Fingeren: Hva hadde du gjort om du kastet opp en menneskefinger?
Hårete beist: Redd edderkopper? Ligg unna denne boken!
Korte grøss III: Guffne historier.
Velkommen til helvete: Kjetil Johnsen (kjent for Tusen-biter, 3 venner/ 4 venninner og Den 4. parallell) i gang med ny grøsserserie og, vel, her spares det ikke på kruttet, det lille jeg kikket i den grøsset jeg av alle grusomheter.
Dr. Schnabels krøniker 
1 Vampyrjegeren:
Det hele starter. Vlad læres opp av sin onkel i den edle kunst å jakte vampyrer.


2 De dødes hus: Vlad må finne en jente lagd inn på sinnsykehus. Grunnen til hun er lagd inn er at hun drikker sitt eget blod...

3 Eksorsisten. Det kom et skip til Venezia i 1749. Vel, på 1700-tallet, og smitte bringer det.4 Knokkeløya. Nettopp kommet ut. De døde går, på Svalbard. Og ingen drar fra Smeerenburg
 
Coraline, det er bare en ting som mer skrekkelig å bytte ut øyne med enn knapper, det er tenner!
Miss Peregrine og øyas hemmelighet av Ransom Riggs. Bildene var urovekkende.


Prøv deg gjerne på de tidløse grøssene til Edgar Allen Poe og H.P. Lovecraft, men ikke kom grinende til meg om du ikke får sove. Denne natten er lang og full av skrekk

Flere grøssere på Ungdomsboka

All hallows read: Gi noen en skummel bok! http://ungdomsboka.blogspot.no/2016/10/all-hallows-read-gi-noen-en-skummel-bok.html

En bonus, dette er jo en bibliotekblogg. Her er to lenker til bibliotek i skrekkfilmer:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar