Søk i denne bloggen

torsdag 3. oktober 2013

Gone (Forsvunnet)

Gjestebloggeren fra Sandnes bibliotek heter Ane. Hun går på Lundehaugen ungdomsskole, 10. trinn, og har vært tre dager i arbeidspraksis. På oppfordring anbefaler hun denne serien:

Gone er en fantasy-serie av Michael Grant som passer for ungdommer fra 13 år. Det er 6 bøker i serien, jeg er på venteliste på den siste (kan ikke vente!). Det er en perfekt serie hvis du skal på en lang ferie; når du først har begynt å lese, er det nesten umulig å legge fra seg boka. Det er alltid spennende, så du må vite hva som kommer til å skje, og når det har skjedd, er det noe nytt som skjer… Jeg elsker det! Det er også lett å leve seg inn i boka, Grant skriver veldig godt.

Den går ut på at alle over 15 år forsvinner i en by i USA (Perdido Beach). Da blir også en svær, ugjennomtrengelig kuppel lagd rundt byen, og barna vet ingenting om utsiden lenger. Serien handler om hvordan de klarer seg, og om problemene de får. Det er masse spenning, drama og romantikk. Etter hvert finner de også ut at noen av dem har spesielle evner, som å kunne oppheve tyngdekraften, helbrede folk ved å røre dem eller teleportere seg. Det er en god og en ond side- flere onde, faktisk. I løpet av serien møter vi mange fiender, i ulike former.

Hovedpersonen er Sam, en 14 år gammel gutt, som på en måte blir “lederen” av dette stedet. Han har en evne (vil ikke spoile hva det er..) som gjør at han får mye makt, og barna hører på ham og respekterer ham. “Jeg-personen” skifter ofte, så vi får synspunkt fra både hovedpersonene og bipersonene. Det er en (av de mange) tingene jeg liker godt med Gone.

Det er masse forskjellig som skjer, så nei, 6 bøker om noen som er fanget i en by er absolutt ikke kjedelig.

Jeg anbefaler Gone på det sterkeste for alle som liker fantasy, spenning, romantikk og drama.

Hilsen Ane

8 kommentarer:

 1. Elsker boka jeg også!

  SvarSlett
  Svar
  1. er det mange sider

   Slett
  2. ja men det er verdt og lese alle sidenene og bøkene, fordi gone er den beste serien/boka jeg noensinne har lest. du bør lese den!

   Slett
 2. Som er kjekt dersom du liker boka og ønsker den aldri tar slutt.

  SvarSlett
 3. hvem er hovedpersonene? og hvordan er di/ klær, oppførsel osv...

  SvarSlett